Pentru ca imi plac la nebunie piersicile si ardeii iuti m-am gandit sa le combin si sa fac o dulceata dementiala. Dragilor va indemn la degustare!
Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2!
Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de min se pune si ardeiul iute taiat cubulete (de cativa milimetri), cotoarele cu seminte si cu nervuri le inveliti in tifon si le bagati in oala. Nu uitati sa spumati!
Lasati dulceata pe foc pana cand se incheaga (la mine a mai durat inca 20 min de cand am adaugat ardeiul iute:) In ultimele 5-10 min, cand este inca pe foc, puneti coaja de portocala.
Turnati dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le cu capacul in jos pana se racesc.
1
Folositi doar piersici cu pulpa ferma!
2
Cu cat inchegati siropul mai bine, cu atat dulceata se face mai repede.