La placinte inainte! Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P
1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).
2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
>Umplutura
Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.
> Asamblare:
1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.
2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.
3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.
4. Puneti umplutura in mijloc si lipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.
5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.
7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.
1
Un alt mod mai simplu de a forma placintele este sa intindeti aluatul intr-o foaie mare pe care o taiati in patrate egale si continuati cu pasul 4 ;)
2
Puteti pune si caise proaspete...