A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert pasca cu mac, papaya si...

Postat de: katty in Dulciuri

Incepem cu pregatirea  aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu leurda si urzici

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati...Citeste continuarea

Sos de patrunjel

Postat de: panacris in Sosuri

Firele de pătrunjel se toacă mărunt, cât se poate, manual. Dacă aveți vreun blender prin zonă, vă ușurați mult munca. Apoi adăugați zeama de lămâie și uleiul de măsline,...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu iaurt...

Postat de: momo121 in Dulciuri

   Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit.     Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Supa Arthur, supa crema de legume

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire...Citeste continuarea

Desert cozonac 2020

Postat de: panacris in Dulciuri

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să...Citeste continuarea

Desert cozonac pufos cu ciocolata...

Postat de: Trifoicupatrufoi in Prajituri

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar,...Citeste continuarea

Paine impletita

Postat de: Trifoicupatrufoi in Piine

 Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu unt

Postat de: Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt...Citeste continuarea

Aperitiv saratele Papucei

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se  incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata...Citeste continuarea

Desert prajitura cremoasa alb si negru

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si...Citeste continuarea

Desert briose pufoase

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne...Citeste continuarea

Rata la cuptor, cu portocala si vin

Postat de: ancutsa in Rata

  Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și...Citeste continuarea

Fidegua de carne

Postat de: ReteteAlina in Mancaruri cu carne

Carnea se spala si se taie cuburi mici. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si...

Postat de: oanapl in Torturi

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu kaizer,...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.   Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură....Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu iaurt

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se...Citeste continuarea

Shaorma

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute.        Dacă dorești să frămânți cu...Citeste continuarea

Desert amandina

Postat de: Meea in Dulciuri

Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare până spuma stă băț.Adăugăm gălbenușurile și...Citeste continuarea

Placinta de Paste cu spanac, branza...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea

Frigarui de porc cu legume

Postat de: panacris in Porc

Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm. Ardeiul kapia se spală se curăță și...Citeste continuarea

Oua vopsite, decorate cu ajutorul...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In fiecare...Citeste continuarea

Oua vopsite cu ajutorul orezului,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi, crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful...Citeste continuarea

Smoothie de mango si banane

Postat de: panacris in Love Smoothies

Mango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari. Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până...Citeste continuarea

Oua vopsite de Paste

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.  Se pune apă într-o oală,...Citeste continuarea

Desert tort cifra

Postat de: Geanina87 in Torturi

Pentru numarul 33 a fost nevoie sa fac 4 blaturi identice. Pt un blat: am mixat cele 5 ouă cu zaharul, peste care am adaugat iaurtul, uleiul, esența, sarea si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de: merisor67 in Prajituri

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...Citeste continuarea

Paine cu ceapa si masline

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...Citeste continuarea

Sirop din frunze de menta, varianta...

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier. Apa și...Citeste continuarea

Prima paine cu maia

Postat de: RuxyRux in Piine

Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o...Citeste continuarea

Desert coronita cu scortisoara si nuca

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluatul: Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune putin lapte caldut, se adauga cele 2 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se dizolva toate apoi se lasa...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: In bolul mixerului se pun oaule, praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana ce ouale isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe...Citeste continuarea

Desert duo Tiramisu

Postat de: eumimi in Torturi

Mai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel....Citeste continuarea

Desert mini pasti cu mascarpone si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și...Citeste continuarea

Desert ciocolata in trei culori

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cafea si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si...Citeste continuarea

Batoane cu susan

Postat de: mirela0911 in Piine

Se amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna...Citeste continuarea

Desert gogosi cu lingura

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Bananele se piseaza bine cu furculita pana devin un piure, se adauga oul si sarea si amestecam bine. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine, obtinem un aluat omogen si...Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Incepem prin a prepara maiaua astfel: Punem 100 g faina intr-un vas mare si adaugam peste, 250 ml lapte clocotit.Amestecam f bine cu o lingură si lasam sa se racoreasca in asa fel incat sa nu ne...Citeste continuarea

Desert briose cu banane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, cacaua. Pisam bananele cu furculita sau cu pisatorul de cartofi. Adaugam laptele cu uleiul, ouale si batem cu telul pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...Citeste continuarea

Chiftele cu susan

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In...Citeste continuarea

Carne in untura

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Slanina o taiem in bucati de cca 3-4 cm (cam migaloasa treaba asta). Intr-un ceaun, adaugam slanina si o punem pe foc mic amestecand ocazional. Lasam pe foc mic pana ce bucatile de slanina...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Frământăm brânza, ouăle, untul si o mână de făină amestecată cu praful de copt. Continuăm să frământăm adăugând treptat făină până când...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de banane si oreo

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat -albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu apa si uleiul mixam...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu cascaval si...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se pune caşcavalul ras într-un castron, se adaugă ouăle bătute, smântâna şi mărarul proaspăt tocat şi se omogenizează bine totul. Tava de aragaz se tapetează cu...Citeste continuarea

Oua de prepelita vopsite la abur

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de: tonirell in Dulciuri

Se cerne făina pe o coala mare de hârtie. ¾ cub de drojdie de amestecă cu 2 linguri de zahăr până devine ca o apă. Se adaugă un ou întreg și se bate in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]