În weekend, tot butonând, mi-au făcut cu ochiul cartofii mov Congo de la Sera cu Arome. Imediat am comandat, un săculeț de cartofi mov Congo, numai 10000 g :D Foarte prompți, chiar dacă era weekend, imediat m-au contactat pentru livrare. Dar cum am fost ocupată cu zacusca, am lăsat pe luni. Eee și nu puteam să nu intru la teste. O primă încercare, această salată minunată, cu ce aveam prin cămară și frigider! 😉 Simplă, sănătoasă și gustoasă! Spor și poftă bună!
De ce Cartofi Mov?
Cartoful mov este bogat in vitamina C, dar si in fier, calciu, potasiu, proteine, fibre si carbohidraţi. Ajută foarte mult la slabit si regleaza tensiunea arteriala.
Aceasta legumă minune ajuta si la intărirea sistemului imunitar, la arderea grasimilor si la prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu recent a demonstrat ca tensiunea arteriala a persoanelor care au consumat cartofi mov (gatiți la aburi, fierti sau la cuptor) de doua ori pe zi, timp de o luna, a scazut.
Scaderea tensiunii se datoreaza, in primul rand, antioxidanților care se gasesc in acest soi de cartofi.
Cartoful Mov este foarte bogat si intr-un tip de antioxidanţi numiti antocianine. Acesti antioxidanti dau culoarea caracteristică afinelor şi murelor şi protejeaza celulele din organism, prevenind chiar aparitia tumorilor.
Desigur, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante calitati ale acestora. La o cautare mai aprofundata o sa descoperiti mult mai multe avantaje ale consumului de Cartof Mov.
Va asigur ca sunt crescuti fara chimicale sau alte mizerii. Din acest motiv, nu sunt cei mai aspectuosi cartofi mov pe care probabil i-ati vazut vreodata, dar sunt foarte sanatosi si extraordinar de gustosi.
sursa: https://www.facebook.com/seracuarome/posts/2645545295697141?__tn__=K-R
Cartofii se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, de preferință în coajă, la abur cca. 30 minute, după ce începe apa să clocotească. După ce s-au fiert, se scurg de apă și se lasă la răcit, minim 3 ore. Ar fi de preferat să folosiți cartofii fierți pentru salată, a doua zi!
Cartofii se curăță de coajă se taie cuburi mari. Ceapa se curăță și se taie rondele fine. Ceapa verde se curăță, și se toacă mărunt.
Într-un castron încăpător se adaugă toate legumele, peștele din conservă scurs de ulei și mărunțit, se asezonează de sare, oțet, ulei de măsline și se amestecă ușor prin răsturnare.
Salata se servește rece!
Spor și poftă bună!