După o revizie în frigider, am găsit câteva lactate ce nu se dădeau consumate, decât să ajungă la tomberon, le-am combinat, asezonat și preparat.
Aaaa, până să mă apuc de combinat ingredientele, am făcut o revizie și in cămara, în cel mai de sus raft, cu aparate mini electrocasince! ;) Șiiii, supriză, am găsit aparatul de gofre, mai vintage, așa din anii 2000 :d Dar bunnnn și mai ales funcțional! ;)
Cronțănele minunate preparate acasă!
Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite.
Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu ulei, aluatul având în compoziție unt, este suficient de gras și nu se lipește.
În centrul plăcii, se pune câte un polonic de aluat, fără să se întindă, apoi se închide capacul și se așteaptă cca. 1-2 minute maxim. Gofrele sunt gata când se rumenesc. Cel mai bine este să se verifice după 1 minut, iar, dacă mai este nevoie, se mai lasă, până când sunt gata.
Gofrele sărate se servesc simple sau cu puțină smântână, acompaniate de o bere sau un șpriț de vară!
Spor și poftă bună!