Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

de Catalina L in Dulciuri, 17 Sep 2020 | 2240 vizualizari

 

O reteta originala de biscuiti  sanatosi parfumati cu flori de levantica uscata. Chiar buni ! Puneti mai mult zahar (sau indulcitor ca mine) daca ii doriti bine dulci. Faina de alac contine mai multe proteine decat faina obisnuita, insa aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/biscuiti-din-faina-de-alac-parfumati-cu.html

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina de alac integrala
  • 100 gr de unt
  • 60 ml d'eau
  • 65 gr de indulcitor natural erithritol sau 80-100 gr de zahar
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 1 lingurita rasa flori de levantica uscata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda:

Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de lucru si-ntindeti aluatul cu un sucitor . Faceti o foaie de 2-3 mm de grosime. Cu un pahar sau o forma  decupati biscuitii si puneti-i pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Decorati-i cu un tampon daca doriti. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute sau pana cand s-au rumenit usor pe margini.
Scoateti din cuptor, sunt fragezi asteptati un pic si puneti-i la racit pe un grill. Cand sunt raciti complet ii puteti conserva intr-o cutie metalica. Buni si sanatosi. Levantica se simte cand sunt calzi, foarte usor odata raciti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

20.09.2020, 09:33

buni, buni!

oanapl 1

28.09.2020, 14:48

Ce biscuiți buni ai pregătit!

Rocsi 1

28.09.2020, 19:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca