Am văzut odată pe net o rețetă de salată de roșii cherry și mi-a plăcut nu numai pentru că ingredientul principal erau roșiile cherry, care-mi plac, pentru că au un gust special și sunt atât de micuțe și drăguțe, ci și pentru că era picantă și se făcea foarte ușor, din câteva ingrediente. Bucătăria modernă se axează pe preparate făcute rapid din ingrediente sănătoase și tratate termic cât mai puțin. Singura problemă a fost să aleg garnitura, pentru că mi se părea că la o salată picantă, se potrivea aproape orice. Până la urmă am ales cartofii, preparați aproape natur, căci după ce i-am fiert, i-am dat puțin prin ulei, cât să primească un gust ușor onctuos, fără a se umple de grăsime și fără a se prăji tare. A fost tare bun, așa că și soțul a mâncat cu poftă, deși până acum a refuzat busuiocul din preparate.
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”.
Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc.
Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg și se dau prin răzătoarea fină, sau se pisează ușor.
Când cartofii sunt fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie rondele, groase de cel puțin 1 cm.
Se prăjesc ușor rondelele de cartofi în puțin ulei, pe ambele fețe, numai cât să primească un gust onctuos și să-și schimbe culoarea.
Pentru salată, se presară usturoiul răzuit (pisat) și busuiocul tăiat peste roșiile cherry înjumătățite, după care se condimentează cu: sare, piper și oregano. La urmă se toarnă uleiul de măsline și se amestecă ușor ingredientele.
Salata se lasă cel puțin 15 minute ca să se pătrundă de condimentele adăugate, după care poate fi servită, cu rondele de cartofi preparate anterior și presărate cu pătrunjel tocat.
1
Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă ușor și nu-i fierbeți mai mult decât este cazul.
2
Tăiați rondele de cartofi cu grosimea de cel puțin 1 cm, ca să-i puteți întoarce ușor cu paleta în tigaie și să nu se rupă.
3
Nu prăjiți tare cartofii, ca să nu se ardă, ci doar să capete o culoare frumoasă și să devină ușor onctuoși.
4
Pentru că salata este picantă, nu este necesar să condimentați și cartofii.
5
Această salată poate fi servită și cu: piure de cartofi, cartofi natur, cartofi prăjiți, pilaf...
6
Lăsați salata, odată preparată cel puțin 15 minute pentru a se pătrunde de condimentele adăugate.