Supa asta e foarte simplu de facut si la mirodenii, puteti modifica dupa gustul fiecaruia.
Intr-o oala am pus la calit ceapa tocata marunt cu ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat si el marunt si am lasat sa se caleasca putin toate impreuna. Am pus apoi rosia din conserva si am condimentat-sare, piper, sos picant, fff putin cimbru verde tocat marunt, chimin macinat, sofran (putin doar); adaugam si lintea, apoi restul (cartofii cuburi si dovlecelul ). Amestecam si punem si pasta de rosii, turnam peste supa de legume (sau apa fierbinte in care am pus un cub concentrat de supa).
Acoperim si lasam sa fiarba bine toate legumele, apoi le pasam cu blenderul vertical pana devine o supa-crema de consistenta dorita, adaugand apa la nevoie. Gustam si stingem aragazul.
Servim cu crutoane de paine (eu am prajit painea si am stropit cu putin ulei de masline si la sfarsit am presarat cu usturoi praf) si cu seminte prajite in tigaie (eu am folosit seminte de floarea soarelui, de dovleac, de in, susan si chimen) si putin ulei de masline de buna calitate.