A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Rulouri de dovlecei cu carne tocata

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

 Sos cu carne:   Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute,...Citeste continuarea

Ciorba pe pui cu fasole fideluta si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai...Citeste continuarea

Sirop de visine

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

4 l suc de visine i-am obtinut din 9 kg de visine ( cantarite inainte sa le scot samburii) si 4,5 kg de zahar. Sucul obtinut, dupa ce visinele au stat 24 de ore cu zahar, l-am pus la fiert, din...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita la slow...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Frunzele de vita spalate si cu codita taiata se pun intr-un castron . Peste ele se toarna apa clocotita cat sa le acopere. Se lasa circa 5 -7 minute apoi se scot in strecuratoate. Ceapa...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura -varianta 2

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Primul pas, cel mai placut zic eu, este acela de a culege zmeura, m-am simtit ca ursoaica la zmeura( desi sunt leoaica conform zodiei) :)))) Am cules zmeura dimineata pe racoare, am umplut o...Citeste continuarea

Gem de visine

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la...Citeste continuarea

Pasta din pate de pasare cu mix de...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se desface conserva de pate si se pune continutul sau intr-un castron. Se adauga crema de branza cu verdeata, mustarul si dulceata de ardei iuti. Feliile de gogosar se taie marunt si se adauga...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei, cu mamaliguta

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de...Citeste continuarea

Cartofi noi, copti si picanti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il...Citeste continuarea

Decoratiuni din foi de orez

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Se adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți. Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de...Citeste continuarea

Cotlete de porc in sos tomat, la...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului....Citeste continuarea

Desert tarta cu cirese si crema cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin...Citeste continuarea

Friptura de miel cu cartofi noi

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie....Citeste continuarea

Aperitiv spring rolls cu pui

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: mirela0911 in Lasagna

Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati...Citeste continuarea

Medaglioni cu sunca, mozzarella si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

  Porniti  la inceput fierbatorul si incalziti apa  pentru paste . Maruntiti usturoiul verde  si sunca. Feliati mozzarella in rondele . Puneti...Citeste continuarea

Desert clatite cu buline de ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte...Citeste continuarea

Painici cu bere, seminte si turmeric

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Pentru framantarea aluatului am folosit masina de paine. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline  si drojdia proaspata maruntita . Adugati fainurile  ,...Citeste continuarea

Desert clatite de post, cu dulceata...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul...Citeste continuarea

Ciorba de pastai fasole galbena lata

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si...Citeste continuarea

Salata turceasca de vinete cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Vinetele coapte se curata de coaja, se taie mai marunt si impreuna cu cateii de usturoi se blendeaza la robot . Nu  exagerati cu blendarea . S-ar putea ca semintele...Citeste continuarea

Pui calabrese

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia. Incingeti uleiul intr-o...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce si...

Postat de: katty in Dulciuri

Spalam visinele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem visinele intr-un castron, presaram cele 2 linguri zahar si le lasam 15  minute, dupa care le scurgem intr-o sita. Amestecam...Citeste continuarea

Salata de naut cu ficat de pui

Postat de: katty in Salate

Intr-un castron punem nautul scurs, patrunjelul verde tocat fin, ficatul prajit rece, taiat in bucati mai mici, rosiile taiate in jumatate.   Adaugam sare, piper negru macinat, uleiul de...Citeste continuarea

Nectar de visine

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Te urci in visin, aduni visinele. Le speli, apoi le scoti samburii. Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator. Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la...Citeste continuarea

Carne de porc gatita la tuci

Postat de: Constelatialeu in Porc

Pulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: katty in Sirop / Compot

Alegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe ...Citeste continuarea

Ficat de pui prajit la tigaie,...

Postat de: katty in Ficat

Cum se prepara Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios: Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem. Il punem intr-un castron si...Citeste continuarea

Desert tortulet inimioara, din...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Marțipanul se frământă puțin, cu mâinile unse cu ulei de alune de pădure (sau de cocos), după care se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4-5 mm. Se face un...Citeste continuarea

Visine deshidratate

Postat de: katty in Conserve

Spalam visinele, le scurgem bine, le rupem coditele si le scoatem samburii. Le asezam intr-o craticioara si presaram putin zahar peste ele. Le lasam la rece peste noapte, apoi le scurgem bine,...Citeste continuarea

Salata de mangold cu humus, avocado...

Postat de: Bucataras in Salate

Spala bine frunzele de mangold, kale si patrunjel si rupe-le sau taie-le si asaza-le intr-un bol. Condimenteaza cu sare si stropeste cu ulei de masline si otet de mere cu miere , facut in casa....Citeste continuarea

Paella cu pui si fructe de mare

Postat de: panacris in Fructe de mare

Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier. Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de...Citeste continuarea

Desert cozonac cu gem, de post

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol...Citeste continuarea

Desert guguluf cu visine si samburi...

Postat de: panacris in Dulciuri

Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului....Citeste continuarea

Aperitiv chiftele din cartofi,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la...Citeste continuarea

Tarta cu bacon si sparanghel

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala  desupra-si aceasta gaurita...Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam albusurile cu un praf de sare spuma tare, apoi  adaugam cate o lingura de zahar, mixand intruna pana se adauga tot zaharul si bezeaua devine ferma. Adaugam  zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Sirop de visine

Postat de: katty in Sirop / Compot

Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita. Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de...Citeste continuarea

Salata de vara cu quinoa si ton

Postat de: katty in Salate

Spalam quinoa bine in cateva ape si o strecuram. Punem la fiert quinoa cu 2 cescute apa intr-o craticioara, la foc mic, acoperita cu un capac. Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana apa este...Citeste continuarea

Somn cu legume la cuptor

Postat de: katty in Peste

Presaram sare, piper pe bucatile de peste si le lasam la frigider 15 minute. Intr-o tigaie incintam uleiul de masline si punem bucatile de peste. Le rumenim la foc iute pe ambele parti, apoi le...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnati

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam si spalam legumele.Taiem morcovul rondele subtiri, telina, ardeiul gras cubulete. Ceapa verde o taiem marunt, separat partea alba de cea verde. Varza o taiem fideluta, presaram putina sare...Citeste continuarea

Mojito

Postat de: cristeena20 in Cocktail

Intr-un pahar mare punem lima taiata in bucati, spalata in prealabil (taiem pe lungime-apoi in sferturi si sferturile in jumate ). Adaugam zaharul galben si apoi menta rupta putin cu mana,...Citeste continuarea

Salata cu somon afumat si quinoa

Postat de: cristeena20 in Salate

Fierbem quinoa, jumate cana de quinoa se spala ff bine in apa rece si fierbem cu 1 pahar mare de apa pt cca 15 minute. Apoi racim. Fierbem ouale tari. Asamblam salata cu toate ingredientele...Citeste continuarea

Carne de porc cu cartofi si...

Postat de: cristeena20 in Porc

Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze....Citeste continuarea

Pulpe de pui la tigaie, in sos alb,...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu malai si cirese

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se pun la scurs pana se pregateste prajitura. Se mixeaza intr-un bol ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in...Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...Citeste continuarea

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]