Paine cu faina integrala si fulgi de secara

de mihaelar63 in Piine, 4 Ian 2021 | 1477 vizualizari

 

 Cand am timp sau cand raman in pana de paine mai pun la framantat si imi prepar in casa .Ne place paine nu tocmai alba . Daca se poate mai bruna si cu multe fibre .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana lapte
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 cana fulgi de secara
  • 1 cana faina alba
  • 3 cani faina integrala
  • 1 lingura de sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala si fulgi de secara:

  1. Se pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia.
  2. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba .
  3. Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta la dospirea mai rapida a aluatului .
  4. Lasati 15 minute aceasta maia , pana se observa ca incepe sa lucreze . Veti stii cand apar bulele -balonasele ;D .
  5. Se aduga fainurile si sarea .
  6. Aluatul se poate framanta si cu mana . Eu l-am pus in masina de paine pe Tefal pe programul de framntare -dospire .
  7. Cat se framanta si dospeste painea  , eu am timp sa lucrez altceva .
  8. Dupa 75 minute aluatul s-a dublat .
  9. Eu l-am pus pe foaia de silicon si l-am impartit in 3 .
  10. La manipulare aluatul isi pierde din volum .
  11. Am intins foi dreptunghilare care le-am rulat .
  12. O parte mai mare a fost pusa in tava dreptunghiulara pentru cozonaci .
  13. Celelalte doua parti le-am pus in tr-o tava mai mare .
  14. Presarati pe deasupra fulgi de secara .
  15. Pentru a nu se lipi aluatul de tavi , puteti folosi hartie de copt.
  16. Eu pun sa dospeasca la 60 Grade in cuptor  timp de o jumatate de ora .
  17. Se coace paine cam 40 minute . Intai la 220 grade apoi se reduce temperatura la 180 .
  18. Daca doriti coaja mai crocanta se scoate painea pe suporturi de inox pentru racire .
  19. Daca doriti din contra o coaja moale acoperiti painea cu un prospop de bucatarie .
  20.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti coaja mai crocanta se scoate painea pe suporturi de inox pentru racire .

2

Daca doriti din contra o coaja moale acoperiti painea cu un prospop de bucatarie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

06.01.2021, 09:55

dantes 1

06.01.2021, 10:54

Buna!

Rocsi 1

06.01.2021, 20:23

Foarte buna, in plus, painea integrala este si mai satioasa si nu mananci multa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa