Desi ne place mai mult pestele file, pentru ca nu avem treaba multa cu oasele, pastravul ramane printre preferinte, chit ca are oase.
"Retete festive de iarna"
Se curata pestii de solzi, se eviscereaza (asta daca nu sunt deja) si se taie capul. Se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Eventual se sterg cu prosoape de hartie absorbante pentru a elimina surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin direct din rasnita. Se lasa jumatate de ora sa se patrunda bine condimentele.
Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare.
Intr-o farfurie se pune faina de malai. Se dau pestii prin malai pe toate partile.
Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins. Cand acesta este fierbinte, se pun pestii si se lasa cca 5 minute pe fiecare parte sa se prajeasca. Se scot pe servetele de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.
Se servesc alaturi de cartofii natur presarati cu patrunjel verde si felii de lamaie.
Pofta buna!
1
Daca preferati, folositi mujdei de usturoi. Noi preferam cu lamaie!