Cotlet de porc aromatizat

de Panacris in Porc, 3 Ian 2021 | 2311 vizualizari

 

Întotdeauna de sărbători îmi place să pun o bucată mare de cărniță la gătit, ca să fie de ajuns pentru toată familia, chiar și a doua zi.
 O altă rețetă minunată din seria "retete festive de iarna" anul de grație 2020.

 

INGREDIENTE

  • Cotlet de porc cu os și șorici cca. 1400 g
  • Pentru uns:
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Cimbru uscat 1 linguriță
  • Sos de soia 1 lingură
  • Muștar 2 linguri
  • Sirop de arțar 2 linguri
  • Sirop de rodie 1 lingură
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță
  • Condiment pentru carne 1 lingură
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc aromatizat:

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.

Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a se usca. Se crestează partea cu șoricul pentru a putea pătrunde bine sosul de gătit.

Într-un mojar se adaugă toate ingredientele pentru sos, se amestecă bine până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se masează bine cotletul pe toată suprafața.

Cotletul aromatizat se pune în vasul de lut rece și umezit, apoi se dă la gătit în cuptorul, rece, de data asta, la cca. 200 grade, minim 4 ore, acoperit.

După cele 4 ore, dacă mai este necesar se mai lasă la gătit carnea, până ce se coace bine, iar la testul înțepăturii curge zeamă limpede

 

Cu mare răbdare obțineți o friptură minunat aromatizată ce se poate servi caldă sau chair rece, în loc de mezel.

Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

dacă nu aveți vas de lut în dotare, îl puteți găti lent la CrockPot ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromatizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc