Retete festive de iarna
Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie 3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Albusurile le mixam cu un oraf de sare, apoi cu zaharul ramas pana se intaresc. Punem bezeaua intr-un pos cu capat zimtat si turnam bezea deasupra biscuitului.Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 40 de minute. Scoatem tavile si le lasam sa se raceasca. Ungem cate 2 cu gem de caise sau alt gem acrisor.Le pastram la temperatura camerei.
1
puteti lipi prajiturile cu orice gem, dar este de preferat unul acrisor