Stiuca crocanta cu busuioc

de mihaelar63 in Peste, 4 Ian 2021 | 2704 vizualizari

 

  Stiuca are o carne ferma si putin mai uscata . I-am dat suculenta printr-o usoara marinare . Nu ne ferim sa mancam diverse soiuri de peste . Mai ales cand avem oportunitatea de a  achizitiona peste proaspat . Am obtinut stiuca deosebit de crocanta cu ajutorul grisului .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr bucati stiuca
  • 200 gr gris
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita busuioc maruntit
  • sare
  • piper cu lamaie
  • ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ]
  • cartofi prajiti

Sos a la tzatziki:

  • 200 ml iaurt grecesc
  • 2 castraveti -taiati cubulete
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca crocanta cu busuioc:

  1. Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie .
  2. Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .
  3. Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar .
  4. Cu acest mix ungeti bucatile de peste .
  5. Puteti lasa la marinat chiar mai multe ore dar la rece .
  6. Dupa minimum o ora se da stiuca prin gris si se prajeste in ulei incins .
  7. Feliile de stiuca se scot pe un servet de hartie care va absorbi excesul de ulei .
  8. Preparati un sos a la tzatziki din ingredientele date .
  9. Daca va place se poate pune mai mult usturoi .
  10. Noi am servit stiuca crocanta cu cartofi prajiti ,lamaie si cu un sos tzatziki .
  11.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .

2

Pentru ca acum am experimentat , pot spune ca si cu ajutorul grisului se poate obtine o crusta crocanta la peste prajit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Biban fript cu legume