Snitel din salau

de oanapl in Salau, 2 Ian 2021 | 4898 vizualizari

 

Dacă tot se spune că în seara de revelion trebuie neapărat să mănânci pește, pentru ca în Noul An să te strecori printre probleme precum peștele, m-am gândit să încerc ceva nou.Este prima dată când gătesc șalău și e prima dată când pregătesc șnițel de pește. A ieșit absolut delicios. Șalăul are o carne dulce, nu e gras și e foarte gustos. Am găsit 3-4 oase în tot peștele.
 "retete festive de iarna"
 

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de șalău
  • 3 ouă
  • 50g făină de grâu
  • sare
  • piper (optional)
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel din salau:

Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2.

Se sărează carnea.
Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare.
Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins.
Fiecare bucată de pește se trece succesiv prin ou, făină ( se scutură ușor de surplusul de făină) și iar ou și se pune la prăjit în baia de ulei. Se prăjești pe ambele părți până când capătă o culoare aurie.
Se scot șnițelele pe șervet absorbant de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Se servesc șnițelele calde alături de legume sau garnitura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel din salau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de salau pane