Dacă tot se spune că în seara de revelion trebuie neapărat să mănânci pește, pentru ca în Noul An să te strecori printre probleme precum peștele, m-am gândit să încerc ceva nou.Este prima dată când gătesc șalău și e prima dată când pregătesc șnițel de pește. A ieșit absolut delicios. Șalăul are o carne dulce, nu e gras și e foarte gustos. Am găsit 3-4 oase în tot peștele.
"retete festive de iarna"
Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2.
Se sărează carnea.
Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare.
Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins.
Fiecare bucată de pește se trece succesiv prin ou, făină ( se scutură ușor de surplusul de făină) și iar ou și se pune la prăjit în baia de ulei. Se prăjești pe ambele părți până când capătă o culoare aurie.
Se scot șnițelele pe șervet absorbant de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Se servesc șnițelele calde alături de legume sau garnitura preferată.