Aperitiv tartine Papion

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2021 | 3759 vizualizari

 

Uneori, pentru mesele festive, chiar cele restrânse în familie, prepar printre altele și acest gen de tartine, pe care le-am denumit astfel după aspectul lor (asemănarea cu rafinatul accesoriu masculin). Sunt gustoase, sățioase, ușor și rapid de preparat. În plus, au un aspect tare drăguț. Cu puțin efort și lucrurile simple pot avea un aspect frumos și îmbietor...
”Rețete festive de iarnă”

 

INGREDIENTE

  • 4 felii pâine toast
  • 2 ouă, fierte tari
  • 16 felii de salam
  • 100 grame de cremă de brânză
  • 50-75 grame de unt
  • roșii cherry
  • măsline fără sâmburi (feliate)
  • sare extrafină (opțional)
  • verdeață (pentru decor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tartine Papion:

Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari.

Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le prăjească, în prealabil.

Se ung jumătățile de felii cu unt, sau cu cremă de brânză și la capetele fiecăreia se pune câte o felie de salam.

Se spală roșiile cherry și se taie feliuțe. Se vor folosi doar cele din vârf, care sunt mai mici.

Când ouăle sunt fierte, se răcesc, se decojesc și se feliază. Se pune câte o feliuță de ou pe mijlocul tartinei și deasupra ei o feliuță de roșie, sau una de măslină, Se îndoaie capetele feliilor de salam, dinspre exterior, spre mijlocul tartinei, ca să intre puțin sub felia de ou și să dea aspectul de papion.

Se păstrează la frigider, până ce se servește.

TIPS-URI

1

Este bine ca ouăle să fie de dimensiuni mai mici. De asemenea salamul, ca să nu depășească marginile jumătății de felie de pâine.

2

Nu fierbeți mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Cine dorește, poate prăji pâinea, în prealabil.

4

Puteți unge feliile de pâine cu orice vreți (unt, sau cremă de brânză).

5

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de întins.

6

Eu nu am folosit sare, pentru că salamul era picant, dar cine dorește, poate presăra puțină pe unt (cremă de brânză) înainte de a pune deasupra feliile de salam, ou și roșie.

7

Țineți tartinele la rece, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartine Papion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in ou imbunatatita, la cuptor