Aperitiv saratele cu branza

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2021 | 6800 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 200 g branza telemea sarata
  • 100 g smantana
  • faina cat cuprinde pentru un aluat moale dar nelipicios ( aprox.300 gr)
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 30 gr cascaval ( optional)
  • sare daca mai este nevoie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza:

Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe acesta.

Adaugam branza data pe razatoare si smantana si amestecam bine.

Adaugam si faina si daca este nevoie mai adaugam sare. Framantam aluatul si daca este nevoie mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios, dar nici tare.

Intindem foi pe un blat presarat cu faina, decupam formele dorite si le punem in tava. Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si presaram cascaval razuit. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-18 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna! Sunt senzationale.


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

06.01.2021, 20:21

Ce bune sunt de rontait! Am facut inainte de revelion, le-am mancat si vreau sa facem iar, cat de curand! Sunt grozave!

Rahela Velicu 1

07.01.2021, 12:27

Merci!

Rahela Velicu 1

07.01.2021, 12:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornete umplute cu branza si verdeturi