Desert tort Duo cu crema de lapte condensat

de Rahela Velicu in Torturi, 4 Ian 2021 | 4478 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingredienta crema de ciocolata:

  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Ingrediente crema de lapte condensat

  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr lapte condensat indulcit

Ingrediente sirop:

  • 300 ml apa calda
  • zeama de la o portocala
  • 1 lingura de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Duo cu crema de lapte condensat:

Pregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

Pregatim si crema de ciocolata: punem frisca lichida pe foc pana cand incepe sa fierbe. O luam, adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam bine pana cand ciocolata se topeste. Dam crema astfel rezultata cel putin 3-4 ore la frigider. Inainte sa asamblam tortul, o mixam 2-3 minute si vom avea o crema aerata perfecta.

Pentru crema de lapte condensat: mixam spuma frisca lichida, adaugam laptele condensat si mai mixam 2-3 minute.

Pentru sirop: dizomvam zaharul in apa calda, adaugam si zeama de portocala.

Taiem blatul si asamblam tortul. Il ornam dupa preferinta si il dam 2-3 ore la rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Duo cu crema de lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Mihai, 18 ani