Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu zmeura, crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un vas puneti ouale si un praf de sare. Mixati pana devin usor spumoase, apoi adaugati zaharul si mixati bine. Adaugati uleiul, laptele si vanilia si mixati. Puneti faina cernuta cu...Citeste continuarea
Desert placinta cu urda si stafide
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriIntr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat...Citeste continuarea
Salata Argentiniana
Postat de: dantes in SalateSe fierbe oul circa 4 minute pentru a ramane cleios,daca nu este cleios nu este nici o problema. Se raceste ,se decojeste si se taie felii Se pune intr-un bol uleiul de masline.usturoiul se...Citeste continuarea
Ratatouille de legume cu branza
Postat de: amalia01 in Mancaruri de legumeLegumele le speli și le tai felii subțiri, rotunde, apoi în jumătăți. Câte 150 g de telemea și cașcaval le tai felii, iar restul îl dai pe răzătoarea mare....Citeste continuarea
File de novac la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacris in Slow CookerPeștele se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline. Șe așază în vas-ul de ceramic al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă ierburile aromatice și feliile de lămâie, vinul...Citeste continuarea
File de pui cu pancetta, chorizo si...
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza, ceapa...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie...Citeste continuarea
Compot de mere cu menta
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotMerele se spala, se curata de cotor și se taie. Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc...Citeste continuarea
Dalgona matcha latte
Postat de: amalia01 in BauturiAlbușul îl bați spumă împreună cu zahărul . Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în continuare până când obții o cremă...Citeste continuarea
Desert inghetata cu mascarpone,...
Postat de: ctlina in DulciuriSeparati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute. Incorporati apoi albusurile,...Citeste continuarea
Rulada cu carne si mortadella /...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati ceapa si usturoiul. Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie. Adaugati ierburile si paprika. Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu...Citeste continuarea
Pastai verzi cu rosii si sos...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia...Citeste continuarea
Spanac cu smantana, jambon uscat si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati...Citeste continuarea
Desert briose cu iaurt si cirese
Postat de: Reli_B in PrajituriSeparat am amestecat intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si praful de copt. In alt bol am batut bine ouale cu telul, ca la paparaie, apoi am pus uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Am...Citeste continuarea
Mojito
Postat de: amalia01 in BauturiÎntr-un pahar înalt ( eu am folosit de vin 🤪) torni romul. Zahărul îl dizolvi puțin în apa minerală, apoi torni peste rom. Adaugi cuburile de gheață,...Citeste continuarea
Salata de dovlecel la borcan
Postat de: Ksenya in ConserveDovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de...Citeste continuarea
Chiftelute fifty-fifty
Postat de: mihaelar63 in PuiCuratati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea ....Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini, bacon,...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte...Citeste continuarea
Desert tort cu mure si zmeura
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: Reli_B in DulciuriUntul la temperatura camerei l-am pus in vasul mixerului impreuna cu zaharul brut si zaharul alb. Am pornit mixerul si am lasat sa se amestece. Am pus apoi si zaharul vanilat si oul si galbenusul....Citeste continuarea
Desert mini-checuri cu cacao si zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu cirese, la rece
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe macina biscuitii apoi se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine pentru a...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si carnati
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...Citeste continuarea
Desert tort duo ciocolata cu oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat am mixat oul cu zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele. Am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La final am incorporat treptat apa fierbinte. Am copt blatul intr-o...Citeste continuarea
Desert tarta cu piersici si afine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru aluat am amestecat faina cu zaharul, sarea, praful de copt, untul si oul. Trebuie sa rezulte un aluat sfaramicios. Am oprit mai putin de un sfert din acest aluat, restul l-am pus intr-o...Citeste continuarea
Desert strudel cu visine si zmeura
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepeti cu pregatirea umpluturii , ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita....Citeste continuarea
Desert prajitura Craiasa zapezii
Postat de: Monica1997 in PrajituriBlat Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele. Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va...Citeste continuarea
Scrumbie la cuptor
Postat de: Monica1997 in PesteAm spalat scrumbia si i-am curatat interiorul, dupa care am indepartat capul si coada iar trunchiul l-am sectionat in doua parti egale. Am uns cele doua bucati, am presarat condimentele iar in...Citeste continuarea
Reteta de Hamburger pregatit acasa,...
Postat de: Monica1997 in PorcPreparare Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care...Citeste continuarea
Desert negresa cu branza, zmeura si...
Postat de: oanapl in PrajituriSe pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei capia
Postat de: oanapl in Mancaruri de postVinetele și ardeiul se coc pe tava de la cuptor. Se lasă câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Când vinetele sunt bine coapte (adică...Citeste continuarea
Desert tort Licori, culori - Reteta...
Postat de: RODIMUR in TorturiPentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat....Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumeDovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....Citeste continuarea
Porumb crocant cu topping de telemea
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPorumbul fiert l-am uscat cu un prosop și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat...Citeste continuarea
Supa de gaina cu galuste
Postat de: andra154 in SupeSe curață legumele și întregi împreună cu spatele de găină se pun la fiert într-o oală de 3,5l. Când începe să fiarbă se sărează după gust. Se lasă la...Citeste continuarea
Desert tarta cu caise, visine si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei, branza si rosii...
Postat de: oanapl in Mancare copiiPentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit...Citeste continuarea
Crema de mascarpone cu frisca,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe de vara
Postat de: dantes in PrajituriSe spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile...Citeste continuarea
Mamaliga pe placere
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare. Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase...Citeste continuarea
Mamaliguta cu lapte
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiÎn timp ce laptele (strecurat printr-o sită deasă) fierbe, la foc mic, se face mămăliguța. Se pune apa rece în ceaun, la foc mediu, se adaugă sarea și când apa se...Citeste continuarea
Salata cu muschiulet, cartofi noi...
Postat de: rocsi_1612 in SalateIncepeti cu pregatirea muschiuletului, ca sa il lasati putin la marinat. Spalati muschiuletul, il stergeti cu servetele. Il taiati felii, apoi fasii subtiri cat un deget. Il condimentati cu...Citeste continuarea
Desert tarte cu ciocolata, lamaie...
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul de tartă: Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând...Citeste continuarea
Desert gofre cu fructe de padure
Postat de: dantes in DulciuriPrima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute. Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam...Citeste continuarea
Desert tort cu mure, zmeura si...
Postat de: oanapl in TorturiSe rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si legume
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la...Citeste continuarea
Desert chec cu zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu...Citeste continuarea
Desert eclere
Postat de: ella49 in DulciuriIntr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem...Citeste continuarea
Foccacia cu cherry, usturoi verde...
Postat de: mihaelar63 in PiinePreparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi...Citeste continuarea