Aluat delicios cu unt, crema fina de branza si fructe de padure aromate! Un deliciu! Aluatul poate fi folosit la preparate dulci sau sarate. Inspiratie : ,,Savori Urbane,,.
In plus:
Umplutura:
Pentru uns:
Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute .
Aluatul obtinut il strangem intr-o bila si il lasam in acelasi vas, acoperit cu folie alimentara, la crescut, cam 1 ora.
Untul moale se freaca cu faina pana se obtine o crema, pe care o impartim in 3 .
Dupa ce aluatul a crescut , se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina.
Se intinde o parte din crema de unt cu faina deasupra, apoi se impatureste in 3 pe lungime, apoi iar in 3 pe latime, pana obtinem un pachetel .
Se lasa la odihnit 5 minute.
Se intinde a doua oara aluatul, se unge iar cu crema de unt si faina, apoi se impatureste ca si prima data si se lasa la odinit 10 minute .
Dupa cea de-a treia si ultima ungere si impaturire ,se lasa aluatul la odihnit 20 de minute.
Am impartit aluatul in 8 bile de cate 100 g fiecare .
Am intins fiecare bila si am presat-o in mijloc cu un fund de pahar trecut prin faina.
Se amesteca ingredientele pentru crema de branza, mai putin fructele pe care le vom presara deasupra .
Punem crema in fiecare caus format cu paharul, punem deasupra fructele congelate, apoi ungem marginile cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram zahar .
Pregatim toate barcutele si le coacem la 190 grade, caldura sus/jos fara ventilatie, timp de 20 de minute.
Sunt foarte bune si calde si reci .
Pofta buna!