Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

de Constelatialeu in Torturi, 24 Ian 2021 | 2507 vizualizari

 

Introducerea e cam asa, ieri 23 ian a fost Sf. Clement, deci si ziua mea de Clementina ce sunt. N-am avut nici o intentie sa-mi fac tort, dar pana la urma m-am trezit in bucatarie si am mesterit ceva care sa-mi placa mie.....a iesit ce a iesit.....sa vedem ce si cum am mesterit....am folosit forma mea magica Magia del tempo, Silikomart...asta nu inseamna ca nu poti face desertul daca n-ai forma, exista variante, doar trebuie sa le cauti.... Retete festive de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Forma Silikomart si un inel de tort reglabil
  • Mouse de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 g frisca batuta
  • Mouse din bomboane bounty
  • 100 g bomboane bounty
  • 2 galbenusuri
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 g frisca batuta
  • Mouse din bomboane trufe
  • 100 g bomboane trufe
  • 2 galbenusuri
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 g frisca batuta
  • Blat de migdale
  • 3 albusuri
  • 75 g zahar
  • 100 g migdale prajite si macinate
  • 3 piscoturi facute pesmet
  • Decor
  • pepite de ciocolata
  • cirese confiate
  • zmeura congelata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa:

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse.

Mouse ciocolata alba : Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida si am omogenizat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata si am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine de apa. Am amestecat cu telul pret de 5-6 min, apoi am incorporat 100 g frisca batuta. Compozitia am pus-o in forma de silicon si am bagat-o la frigider pana am facut blatul.

Blat de migdale : Am mixat bine 3 albusuri cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, la final am incorporat migdalele prajite si macinate si pesmetul din piscoturi. Am intins blatul peste hartia de copt din tava de la aragaz, in strat subtire. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, blatul se coace in cca 6-7 min, nu trebuie sa se usuce foarte rau. Am udat masa de lucru si am scos blatul din cuptor, l-am pus pe masa umeda si cu ajutorul unui cutit am desprins blatul de hartia de copt. Am decupat cu ajutorul decupatorului Silikomart doua mini blaturi. Restul de blat l-am folosit pentru baza mouse-ului de trufe

Mouse din bomboane bounty :  Am pus  foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida si am omogenizat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata si am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine de apa. Am amestecat cu telul pret de 5-6 min, apoi am incorporat 100 g frisca batuta. Am scos forma de la congelator, am asezat primul blat, apoi am turnat mouse-ul , la final am pus al doilea blat. Am bagat la congelator forma pa a doua zi.

Mouse din bomboane trufe : Am pus  foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida si am omogenizat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata si am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine de apa. Am amestecat cu telul pret de 5-6 min, apoi am incorporat 100 g frisca batuta.Pentru asamblare am folosit un inel de tort reglabil, l-am imbracat in folie alimentara, restul de blat l-am maruntit apoi l-am asezat ca baza  pentru mouse, am presat bine blatul faramitat sa se uniformizeze, apoi am turnat mouse-ul peste blat si am dat forma la frigider pana a doua zi.

Asamblare : Am scos mouse-ul din bomboane trufe din forma, l-am asezat pe un platou, apoi am scos si forma silikomart din congelator si am scos tortul din forma, l-am asezat peste cel de trufe, apoi am ornat cu pepite de ciocolata, cirese confiate si zmeura congelata. Am folosit un cutit trecut prin apa fiarta pentru a portiona tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

24.01.2021, 22:41

Wow !!! Felicitari duble de sf .Clement si pentru creatie !!!! Asa cum am spus ;macar de doua ori pe an sa fii si tu sfanta :_*

abstract01 1

24.01.2021, 23:41

excelent

Constelatialeu 1

25.01.2021, 11:28

Multumesc, dragalasilor ! Ziceti merci ca nu-s sfanta decat de doua ori pe ani, in rest va stresez la greu....sa nu va plictisiti, nu de alta...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone