Introducerea e cam asa, ieri 23 ian a fost Sf. Clement, deci si ziua mea de Clementina ce sunt. N-am avut nici o intentie sa-mi fac tort, dar pana la urma m-am trezit in bucatarie si am mesterit ceva care sa-mi placa mie.....a iesit ce a iesit.....sa vedem ce si cum am mesterit....am folosit forma mea magica Magia del tempo, Silikomart...asta nu inseamna ca nu poti face desertul daca n-ai forma, exista variante, doar trebuie sa le cauti.... Retete festive de iarna.
Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse.
Mouse ciocolata alba : Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida si am omogenizat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata si am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine de apa. Am amestecat cu telul pret de 5-6 min, apoi am incorporat 100 g frisca batuta. Compozitia am pus-o in forma de silicon si am bagat-o la frigider pana am facut blatul.
Blat de migdale : Am mixat bine 3 albusuri cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, la final am incorporat migdalele prajite si macinate si pesmetul din piscoturi. Am intins blatul peste hartia de copt din tava de la aragaz, in strat subtire. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, blatul se coace in cca 6-7 min, nu trebuie sa se usuce foarte rau. Am udat masa de lucru si am scos blatul din cuptor, l-am pus pe masa umeda si cu ajutorul unui cutit am desprins blatul de hartia de copt. Am decupat cu ajutorul decupatorului Silikomart doua mini blaturi. Restul de blat l-am folosit pentru baza mouse-ului de trufe
Mouse din bomboane bounty : Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida si am omogenizat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata si am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine de apa. Am amestecat cu telul pret de 5-6 min, apoi am incorporat 100 g frisca batuta. Am scos forma de la congelator, am asezat primul blat, apoi am turnat mouse-ul , la final am pus al doilea blat. Am bagat la congelator forma pa a doua zi.
Mouse din bomboane trufe : Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece,intr-un castron am pus 2 galbenusuri, smantana lichida si am omogenizat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat ciocolata si am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine de apa. Am amestecat cu telul pret de 5-6 min, apoi am incorporat 100 g frisca batuta.Pentru asamblare am folosit un inel de tort reglabil, l-am imbracat in folie alimentara, restul de blat l-am maruntit apoi l-am asezat ca baza pentru mouse, am presat bine blatul faramitat sa se uniformizeze, apoi am turnat mouse-ul peste blat si am dat forma la frigider pana a doua zi.
Asamblare : Am scos mouse-ul din bomboane trufe din forma, l-am asezat pe un platou, apoi am scos si forma silikomart din congelator si am scos tortul din forma, l-am asezat peste cel de trufe, apoi am ornat cu pepite de ciocolata, cirese confiate si zmeura congelata. Am folosit un cutit trecut prin apa fiarta pentru a portiona tortul.