Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

de RODIMUR in Pui, 21 Ian 2021 | 4017 vizualizari

 

Pentru că în ultimul timp am văzut pe net niște poze cu piept de pui umplut, m-am gândit să fac și eu o rețetă pe care o aveam de mult timp și o făceam mai des pe vremea aceea când nu eram bucătăraș și nu fotografiam mâncărurile. Preparatul se face destul de ușor și cu o garnitură potrivită, care să fie pe plac, este într-adevăr ceva deosebit, ca aspect și ca gust. Ceva ce merită să stea pe masă și la ocazii speciale.
”Rețete festive de iarnă”

 

INGREDIENTE

  • 4 jumătăți de piept de pui dezosat
  • 4 felii șuncă (jambon, ciolan presat...)
  • 8 felii de cașcaval
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 cepe verzi, subțiri
  • sare extrafină
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns grill-ul
  • cașcaval răzuit (opțional)
  • Pentru garnitură:
  • 200 grame de cus-cus
  • 100 grame de unt
  • sare extrafină
  • Pentru decor:
  • 1 roșie feliată
  • frunze de pătrunjel proaspăt
  • forme (inimioare) din cașcaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus:

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Se pune pe  unul din cele două straturi de piept o felie de cașcaval, o felie de șuncă, fâșii de ardei gras și o ceapă verde. Peste acestea se pune o altă felie de cașcaval, după care se aduce cealaltă jumătate de piept de pui și se acoperă ingredientele de umplutură. Se sigilează cu scobitori cele două straturi de piept de pui și se pun pe tigaia grill, unsă cu unt în prealabil și încălzită. 

Se dă focul la mic și se lasă pieptul umplut la grill, până ce se rumenește frumos. (Cine are capac la tigaia grill îl poate folosi.) Apoi se întoarce cu mare grijă pieptul umplut, se presară cașcaval răzuit și se lasă de asemenea să se rumenească și pe această parte, iar  cașcavalul răzuit să se topească.

Cât timp se prepară pieptul umplut la grill se pregătește garnitura. Se fierbe cus-cusul timp de 8 minute, în apă clocotită cu sare, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când porțiile de piept de pui umplut sunt gata, puneți-le pe un platou și scoateți scobitorile.

Se montează farfuria cu piept umplut de pui, cus-cus în care se pun bucățele de unt, felii de roșii, frunze proaspete de pătrunjel și inimioare de cașcaval.

TIPS-URI

1

Nu tăiați de tot la orizontală jumătățile de piept de pui, pentru ca după ce le umpleți, să le puteți ”închide” și sigila.

2

Nu puneți mai multă ”umplutură” ca să puteți sigila pieptul cu scobitori,sau cu țepușe scurtate.

3

Ca umplutură, puteți să folosiți și altceva, dar să fie ingrediente solide.

4

Dacă aveți, puteți să folosiți capacul la tigaia grill. Astfel, pieptul de pui va fi mai fraged.

5

Cine dorește, poate presăra cașcaval răzuit pe pieptul de pui, după ce s-a rumenit pe o parte. După aceasta, nu se mai întoarce pieptul de pui în tigaie. După cum se poate observa în poze, eu am presărat cașcaval răzuit doar la două porții.

6

Puteți asocia și alte garnituri, neprăjite, de preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana - Reteta savuroasa si usor de pregatit