O mancarica usoara si delicioasa. Puteti inlocui parmezanul cu cascaval.
Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam constant cu o lingura de lemn pana carnea se albeste bine. Stingem cu un pahar de apa, adaugam rosiile, sare, piper, cimbru si foile de dafin. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Ungem o forma cu unt si presaram pesmet. Punem jumatate din cantitatea de conopida, deasupra turnam carnea tocata cu sosul si presaram jumatate din parmezan.Continuam cu restul de conopida, presaram pesmetul si restul de parmezan. Dam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor. Servim musacaua calda.
1
puteti inlocuui parmezanul cu cascal sau cu un ou care veti lega carnea cu sos