Cred ca v-am mai spus, incep sa imi placa din ce in ce mai mult supele crema. Si incerc sa fac fel si fel de combinatii pentru a vedea care e mai buna si mai pe gustul meu. De data aceasta am facut o supa crema de usturoi. Simpla si tare buna!
"Retete festive de iarna"
Se curata legumele si se spala bine. O ceapa se taie in 4, cartofii se taie in cubulete, la fel si telina. Pastarnacul se taie in 2 pe lungime si se scoate partea din mijloc care este foarte tare. Asta in cazul in care nimeriti astfel de pastarnac, s-ar putrea sa nu fie nevoie. Ce ramane se taie in bucati. Se spala din nou legumele apoi se pun la fiert in 2 litri de apa si 1 lgt de sare..
Cealalta ceapa se taie marunt. Usturoiul se taie feliute si se lasa deoparte.
Intr-o cratita se pune uleiul si untul la incins. Se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie usor. Se pune si usturoiul si se acopera cratita timp de 10 minute, la foc mic. Se mai amesteca din cand in cand.
Dupa ce au fiert legumele, se toarna ceapa si usturoiul calite si se mai lasa 2-3 minute. Se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca usor.
Se dau toate prin blender apoi se pune crema obtinuta intr-o oala si se mai laa sa fiarba, adaugand sare si piper dupa gust. Optional se poate adauga si smantana.
Se serveste cu crutoane si fulgi chilli.
Pofta buna!
1
Pentru aceasta supa se folosesc doar radacinoase albe.
2
Usturoi se poate adauga mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia.