Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Farfalle cu șuncă și cașcaval,...
Postat de: RODIMUR in FarfallePastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie...Citeste continuarea
Tocana de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcMAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici....Citeste continuarea
Desert Prajitura "Regina Maria"
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriBlat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem...Citeste continuarea
Salata de legume cu mini mozzarella...
Postat de: merisor67 in SalateCurățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari....Citeste continuarea
Desert Oreo cupcakes
Postat de: caroline in PrajituriCupcakes: Punem intr-o craticioara untul impreuna cu ciocolata si le topim, amestecand mereu. Lasam deoparte sa se racoreasca putin. Intr-un bol punem oul si laptele, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Desert gogosi cu smantana
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un recipient punem drojdia cu putin lapte caldut si zahar.Pregatim astfel maiaua. Lasam cateva minute. Intr-un bol punem faina, maiaua, oul, smantana si incepem sa framantam. Cand...Citeste continuarea
Ciulama cu pui de tara si hribi
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneIn mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama...Citeste continuarea
Saramura de crap a la Sulina
Postat de: Ksenya in Crap / CarasCrapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si...Citeste continuarea
Cannelloni cu prosciutto si branza
Postat de: caroline in PasteDin lipsa de timp, am folosit sos bechamel gata pregatit. Doar l-am incalzit putin. Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam cate o foaie de lasagna, o...Citeste continuarea
Tuslama domneasca de burta, cu...
Postat de: simona72 in VitaPentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita...Citeste continuarea
Salata cu porumb dulce
Postat de: caroline in SalatePorumbul il scurgem foarte bine de apa din conserva si il clatim sub jet de apa rece. Ardeiul il curatam de nervuri si seminte si il taiem cuburi marunte. Rosiile le spalam si le taiem la...Citeste continuarea
Salata de fasole verde
Postat de: caroline in SalatePunem oul intr-un ibric cu apa rece si punem la fiert la foc iute. Lasam circa 8 minute de cand a inceput apa sa fiarba. Cand oul a fiert, il trecem sub jet de apa rece ( astfel se va curata mai...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu pui
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeDacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu afumatura si...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu mere si...
Postat de: merisor67 in TorturiPregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le...Citeste continuarea
Iepure cu rozmarin si cartofi
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper...Citeste continuarea
Salata de marti - cu pui, varza...
Postat de: mihaelar63 in SalatePieptul de pui se spala si se taie cuburi. Se pune pieptul de pui intr-o tigaie tip Wok ne-aderenta impreuna cu putina sare, condimentul de la Delikat si 200 ml apa. Lasati sa se...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu serbet
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată...Citeste continuarea
Tocanita cu porc si cartofi
Postat de: ancutsa in PorcSe taie carnea în bucăţi potrivite, care se prăjesc într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Se rumeneşte bine carnea, se condimentează după gust, se acoperă din...Citeste continuarea
Cartofi in sos de rosii
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea
Desert piscot glazurat cu nuca
Postat de: trifadalia in DulciuriSe separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in...Citeste continuarea
Desert briose cu banane
Postat de: Ksenya in PrajituriOuale le-am batut cu zaharul si praful de sare pana s-a dizolvat bine zaharul. Bicarbonatul l-am stins cu sucul de lamaie si l-am adaugat la ulei si lapte. Treptat emulsia am adaugat-o la oua,...Citeste continuarea
Macaroane cu branza de burduf si...
Postat de: trifadalia in PasteSlanina afumata se taie bucatele si se pune la prajit pana se rumeneste. Macaroanele se pun la fiert in 2 litri de apa cu sare sa fiarba timp de 8 minute. Se scurg si se clatesc, apoi se...Citeste continuarea
Desert tort spirala cu ciocolata si...
Postat de: miha in TorturiCrema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca lichida si se pune la topit pe foc mic. Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere, dam cratita deoparte si...Citeste continuarea
Desert Ice Cream Bread
Postat de: caroline in PrajituriSe face foarte usor. Scoatem din timp inghetata de la congelator pentru a se topi putin. Eu am folosit un mix de inghetata ( cacao, alune si crema) Intr-un bol punem inghetata, faina...Citeste continuarea
Zacusca cu morcovi
Postat de: dantes in ZacuscaMorcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs. Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu orez si sos de mere
Postat de: ladydi in RataSpalam pulpele, le saram, le piperam, le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dupa aproximativ 20 de minute le intoarcem pe partea...Citeste continuarea
Zacusca de vinete cu ciuperci si...
Postat de: mihasara in ZacuscaSpalam ciupercile si le fierbem in apa cu sare. La fel procedam si cu trufele de padure. Eu le frec cu o periuta sa fiu sigura ca indepartez eventalele particule de pamant. Se scurg bine si se...Citeste continuarea
Desert pancakes (reteta clasica)
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol faina, uleiul, praful de copt, zaharul, varful de sare si amestecam. Adaugam laptele putin cate putin, amestecand bine. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma...Citeste continuarea
Bors cu mazare proaspata si ciolan...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Mazărea se clătește în...Citeste continuarea
Aperitiv placintele cu carne de pui
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Aperitiv acadele sarate
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ketchup, se decorează cu felii de afumătură de casă (sau kaizer), de salam bănăţean şi de...Citeste continuarea
Desert prajitura din foi de...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriPregatirea foilor: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu struguri
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un...Citeste continuarea
Zacusca de vinete cu mere- reteta...
Postat de: Ksenya in ZacuscaSpalam legumele. Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs....Citeste continuarea
Desert prajitura frageda cu mere si...
Postat de: cris2711 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius. Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si...Citeste continuarea
Salata de cartofi a la grec
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi. Castravetele...Citeste continuarea
Aperitiv cu oua cu sos de rosii -...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi. Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt. Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes....Citeste continuarea
Supa de pui cu orez - Canja
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeIntr-o oala adanca rumeniti ceapa in uleiul incalzit, adaugati rondelele de morcovi si bucatile de pui. Rumeniti impreuna, colorati carnea timp pe 8 minute. Adaugati orezul, amestecati si...Citeste continuarea
Desert briosa Hokkaido (Japon)
Postat de: ctlina in DulciuriAluat Tangzhong : Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina. Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel. Acoperiti cu folie alimentara si...Citeste continuarea
Gogosari in bulion
Postat de: trifadalia in MuraturiSe spala gogosarii si se taie fidelute. Ingredientele se pun intr-o oala la fiert. Cand clocoteste, se pun gogosarii taiati si se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand si intorcandu-i de...Citeste continuarea
Zacusca cu ardei capia urechi de...
Postat de: abetina in ZacuscaSe coc ardeii capia, se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne. Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc...Citeste continuarea
Limba de vita cu ierburi si...
Postat de: gurita_ta2005 inSe pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa, se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute, dupa care...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata si legume...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carneUntul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute. Intre timp,...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de vanilie...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la...Citeste continuarea
Desert tort curcubeu
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. La...Citeste continuarea