A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Farfalle cu șuncă și cașcaval,...

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie...Citeste continuarea

Tocana de porc

Postat de: Constelatialeu in Porc

MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici....Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...Citeste continuarea

Salata de legume cu mini mozzarella...

Postat de: merisor67 in Salate

Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari....Citeste continuarea

Desert Oreo cupcakes

Postat de: caroline in Prajituri

Cupcakes:  Punem intr-o craticioara untul impreuna cu ciocolata si le topim, amestecand mereu. Lasam deoparte sa se racoreasca putin. Intr-un bol punem oul si laptele, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Desert gogosi cu smantana

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un recipient punem drojdia cu putin lapte caldut si zahar.Pregatim astfel maiaua. Lasam cateva minute.  Intr-un bol punem faina, maiaua, oul, smantana si incepem sa framantam. Cand...Citeste continuarea

Ciulama cu pui de tara si hribi

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

  In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama...Citeste continuarea

Saramura de crap a la Sulina

Postat de: Ksenya in Crap / Caras

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si...Citeste continuarea

Cannelloni cu prosciutto si branza

Postat de: caroline in Paste

Din lipsa de timp, am folosit sos bechamel gata pregatit. Doar l-am incalzit putin. Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam cate o foaie de lasagna, o...Citeste continuarea

Tuslama domneasca de burta, cu...

Postat de: simona72 in Vita

Pentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita...Citeste continuarea

Salata cu porumb dulce

Postat de: caroline in Salate

Porumbul il scurgem foarte bine de apa din conserva si il clatim sub jet de apa rece. Ardeiul il curatam de nervuri si seminte si il taiem cuburi marunte. Rosiile le spalam si le taiem la...Citeste continuarea

Salata de fasole verde

Postat de: caroline in Salate

Punem oul intr-un ibric cu apa rece si punem la fiert la foc iute. Lasam circa 8 minute de cand a inceput apa sa fiarba. Cand oul a fiert, il trecem sub jet de apa rece ( astfel se va curata mai...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu pui

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

    Dacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu afumatura si...

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

    Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu mere si...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le...Citeste continuarea

Iepure cu rozmarin si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper...Citeste continuarea

Salata de marti - cu pui, varza...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Se pune pieptul de pui intr-o tigaie tip Wok ne-aderenta impreuna cu putina sare, condimentul de la Delikat si 200 ml apa. Lasati sa se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu serbet

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată...Citeste continuarea

Tocanita cu porc si cartofi

Postat de: ancutsa in Porc

  Se taie carnea în bucăţi potrivite, care se prăjesc într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Se rumeneşte bine carnea, se condimentează după gust, se acoperă din...Citeste continuarea

Cartofi in sos de rosii

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea

Desert piscot glazurat cu nuca

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in...Citeste continuarea

Desert briose cu banane

Postat de: Ksenya in Prajituri

Ouale le-am batut cu zaharul si praful de sare pana s-a dizolvat bine zaharul. Bicarbonatul l-am stins cu sucul de lamaie si l-am adaugat la ulei si lapte. Treptat emulsia am adaugat-o la oua,...Citeste continuarea

Macaroane cu branza de burduf si...

Postat de: trifadalia in Paste

Slanina afumata se taie bucatele si se pune la prajit pana se rumeneste. Macaroanele se pun la fiert in 2 litri de apa cu sare sa fiarba timp de 8 minute. Se scurg si se clatesc, apoi se...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu ciocolata si...

Postat de: miha in Torturi

Crema de ciocolata:  Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca lichida si se pune la topit pe foc mic. Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere, dam cratita deoparte si...Citeste continuarea

Desert Ice Cream Bread

Postat de: caroline in Prajituri

Se face foarte usor.  Scoatem din timp inghetata de la congelator pentru a se topi putin. Eu am folosit un mix de inghetata ( cacao, alune si crema) Intr-un bol punem inghetata, faina...Citeste continuarea

Zacusca cu morcovi

Postat de: dantes in Zacusca

Morcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs. Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu orez si sos de mere

Postat de: ladydi in Rata

 Spalam pulpele, le saram, le piperam, le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dupa aproximativ 20 de minute le intoarcem pe partea...Citeste continuarea

Zacusca de vinete cu ciuperci si...

Postat de: mihasara in Zacusca

Spalam ciupercile si le fierbem in apa cu sare. La fel procedam si cu trufele de padure. Eu le frec cu o periuta sa fiu sigura ca indepartez eventalele particule de pamant. Se scurg bine si se...Citeste continuarea

Desert pancakes (reteta clasica)

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol faina, uleiul, praful de copt, zaharul, varful de sare si amestecam. Adaugam laptele putin cate putin, amestecand bine. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma...Citeste continuarea

Bors cu mazare proaspata si ciolan...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Mazărea se clătește în...Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu carne de pui

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Aperitiv acadele sarate

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ketchup, se decorează cu felii de afumătură de casă (sau kaizer), de salam bănăţean şi de...Citeste continuarea

Desert prajitura din foi de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Pregatirea foilor: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu struguri

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un...Citeste continuarea

Zacusca de vinete cu mere- reteta...

Postat de: Ksenya in Zacusca

  Spalam legumele. Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs....Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu mere si...

Postat de: cris2711 in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius. Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si...Citeste continuarea

Salata de cartofi a la grec

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi. Castravetele...Citeste continuarea

Aperitiv cu oua cu sos de rosii -...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi. Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt. Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes....Citeste continuarea

Supa de pui cu orez - Canja

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Intr-o oala adanca rumeniti ceapa in uleiul incalzit, adaugati rondelele de morcovi si bucatile de pui. Rumeniti impreuna, colorati carnea timp pe 8 minute. Adaugati orezul, amestecati si...Citeste continuarea

Desert briosa Hokkaido (Japon)

Postat de: ctlina in Dulciuri

Aluat Tangzhong : Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina. Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel. Acoperiti cu folie alimentara si...Citeste continuarea

Gogosari in bulion

Postat de: trifadalia in Muraturi

Se spala gogosarii si se taie fidelute. Ingredientele se pun intr-o oala la fiert.  Cand clocoteste, se pun gogosarii taiati si se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand si intorcandu-i de...Citeste continuarea

Zacusca cu ardei capia urechi de...

Postat de: abetina in Zacusca

Se coc ardeii capia, se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.    Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc...Citeste continuarea

Limba de vita cu ierburi si...

Postat de: gurita_ta2005 in

Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa, se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute, dupa care...Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata si legume...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carne

Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute. Intre timp,...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la...Citeste continuarea

Desert tort curcubeu

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. La...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]