Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2018 | 5115 vizualizari

 

Ne plac foarte mult biscuiții sărați cu cașcaval și îi prepar în diferite feluri, dar parcă aceștia cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir sunt cei mai buni de până acum.
Berea cu ghimbir i-a frăgezit foarte bine și a dat o textură aerată aluatului.
Merg preparați și la aparatul de wafe precum acești Biscuiți aperitiv cu șunca presată și cașcaval afumat, sau acești Biscuiți aperitiv cu jumări.
Folosesc deseori bere în aluaturi și la pâine, la clătite, sau la sărățele și îmi place cum se comportă.
 

 

INGREDIENTE

  • 750 g făină
  • 125 g unt rece
  • 400 g cașcaval afumat
  • 375 ml bere cu ghimbir
  • chimen
  • 1 linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță lapte
Portii: 75
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir:

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen.

Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți.

Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.

Îl amestecăm cu făina, până obținem un aluat nisipos, folosind vârfurile degetelor.

Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl amestecăm cu îngredientele din vas, apoi turnăm, treptat, berea cu ghimbir și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider o oră.

Pornim cuptorul la 200 de grade.

Întindem aluatul pe masa de lucru ușor înfăinată, într-o foaie aproximativ 5-6 mm grosime.

Tapetăm tava, sau tăvile, cu hârtie de copt.

Cu decupatoare speciale pentru biscuiți decupăm aluatul în formele dorite.

Eu l-am decupat în formă de steluțe, inimioare, flori, pătrate și triunghiuri.

Așezăm decupajele în tavă și le ungem la suprafață cu gălbenuș de ou diluat cu lapte.

Mai presărăm puțin chimen pe deasupra și coacem delicioșii Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir pentru 15 minute, la 200 de grade, sau până sunt bine rumeniți.

Îi lăsăm să se tempereze, apoi îi putem servi. Sunt tare buni și calzi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulete de urda