Ne plac foarte mult biscuiții sărați cu cașcaval și îi prepar în diferite feluri, dar parcă aceștia cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir sunt cei mai buni de până acum.
Berea cu ghimbir i-a frăgezit foarte bine și a dat o textură aerată aluatului.
Merg preparați și la aparatul de wafe precum acești Biscuiți aperitiv cu șunca presată și cașcaval afumat, sau acești Biscuiți aperitiv cu jumări.
Folosesc deseori bere în aluaturi și la pâine, la clătite, sau la sărățele și îmi place cum se comportă.
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen.
Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți.
Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.
Îl amestecăm cu făina, până obținem un aluat nisipos, folosind vârfurile degetelor.
Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl amestecăm cu îngredientele din vas, apoi turnăm, treptat, berea cu ghimbir și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider o oră.
Pornim cuptorul la 200 de grade.
Întindem aluatul pe masa de lucru ușor înfăinată, într-o foaie aproximativ 5-6 mm grosime.
Tapetăm tava, sau tăvile, cu hârtie de copt.
Cu decupatoare speciale pentru biscuiți decupăm aluatul în formele dorite.
Eu l-am decupat în formă de steluțe, inimioare, flori, pătrate și triunghiuri.
Așezăm decupajele în tavă și le ungem la suprafață cu gălbenuș de ou diluat cu lapte.
Mai presărăm puțin chimen pe deasupra și coacem delicioșii Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir pentru 15 minute, la 200 de grade, sau până sunt bine rumeniți.
Îi lăsăm să se tempereze, apoi îi putem servi. Sunt tare buni și calzi!