Desert tort cu crema de vanilie si zmeura

de simona72 in Torturi, 20 Dec 2018 | 4972 vizualizari

 

La multi ani, Bucataras!! La multi ani tuturor celor care fac parte din comunitate, felicitari pentru retetele minunate, pentru zambete si prietenie!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri iaurt gras grecesc
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri amestec de budinca de ciocolata de la Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 2 stropi colorant alimentar rosu
  • 4 linguri zahar
  • Pentru crema de vanilie:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar alb
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 200 gr mascarpone sau 100 gr unt gras
  • Pentru umplutura de zmeura:
  • 500 gr zmeura
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 1 plic de gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Pentru decor: bomboane, zmeura
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de vanilie si zmeura:

Pentru blat: se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza foarte bine. Se foloseste un mixer de bucatarie. Simplu nu? Nu cred ca ati facut vreodata un blat mai simplu… J)) Am incercat sa-i dau o tenta mai rosie blatului, dar nu mi-a reusit foarte bine culoarea. Se pune aluatul intr-o forma din silicon de 22 cm, se da la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 40-45 minute. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se taie blatul in 3 straturi.

Pentru crema de vanilie: se pun 500 ml lapte intr-o craticioara cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune craticioara pe foc. Cand laptele s-a incins si zaharul s-a topit, se da craticioara deoparte. Galbenusurile se amesteca cu restul de lapte rece, amidonul si esenta de vanilie. Cu un tel tip para se amesteca foarte bine pana amidonul este dizolvat complet. Se adauga in fir subtire laptele fierbinte, se transfera apoi toata compozitia inapoi in craticioara. Se pune din nou pe foc la flacara mica, se supravegheaza si se amesteca constant pana crema se ingroasa si capata consistenta de budinca. Se pune folie alimentara peste crema(sa nu prinda pojghita), se da crema la rece. Separat, se mixeaza untul sau mascarponele. Daca folositi unt trebuie sa fie bine spumat untul. Se adauga treptat crema rece de vanilie peste untul sau mascarponele mixat.

Pentru umplutura de zmeura eu am folosit zmeura congelata.Se amesteca zmeura cu zaharul brut, se pune intr-o craticioara si se pune pe foc la flacara foarte mica. Se amesteca doar atat cat se dizolva zaharul. Cand da in clocot se da deoparte. Din aceasta compozitie se ia deoparte 2-3 linguri. Se da printr-o strecuratoare, se indeparteaza samburii si se foloseste acest coulis la decor.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Dupa 10 minute se pune pe flacara foarte mica pana gelatina se dizolva. Se incorporeaza cu restul de zmeura. Se lasa sa se raceasca, dar nu complet, nu la frigider, sa nu se intareasca de tot.

Asamblare: se imbraca forma din silicon in care am copt blatul in folie alimentara. Se pune o foaie de blat, peste blat jumatate din compozitia cu zmeura, apoi o parte din crema de vanilie(crema de vanilie se imparte in trei parti, ultima este necesara pentru a imbraca tortul in crema), iar peste crema se pot pune din loc in loc cateva bucati de zmeura. Se da la frigider pentru 2 ore. Se continua asamblarea tortului cu inca o foaie de tort, zmeura, crema de vanilie(se repeta operatiunea anterioara). Se da la frigider pentru o ora, se pune ultima foaie de blat si se mai da la grigider pentru inca 1-2 ore. Se scoate tortul din forma, se imbraca in crema. Se decoreaza cu bomboane si zmeura, iar peste marginile tortului se lasa sa curga coulis de zmeura. Se da la frigider pentru inca cel putin 2 ore. Sa va fie de folos!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni