Foarte buna a iesit aceasta placinta cu mere si gutui si foarte usor este de pregatit!
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.
Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se framanta un aluat, adaugand faina pana devine nelipicios.
Se lasa aluatul la odihnit 15 minute, apoi se imparte in doua parti aproximativ egale.
Se porneste cuptorul la 180 de grade C.
Se intinde prima parte de aluat intr-o tava de 28/40 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se amesteca merele cu dulceata de gutui si se intind peste foaia de aluat.
Cea de-a doua foaie se intinde mai intai pe masa de lucru tapetata cu faina, apoi se transfera peste umputura de mere cu gutui.
Se coace placinta pentru 35 de minute la 180 de grade C.
Se lasa sa se tempereze, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste fie usor calda, fie rece.
Este delicioasa oricum!