Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de legume cu perisoare
Postat de: andaoana in CiorbeLegumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati...Citeste continuarea
Supa de conopida
Postat de: simona72 in SupeSe pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1...Citeste continuarea
Aperitiv la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPentru inceput batem ouale cu putina sare si piper. Tapetam o tava cu hartie de copt. Fiecare felie de paine o trecem prin oul batut si o asezam in tava. Cascavalul...Citeste continuarea
Desert tort surpriza - 5 ani de...
Postat de: claudiaO in TorturiPentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina...Citeste continuarea
Desert baclava rulouri
Postat de: sufletista in DulciuriFoile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime. Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul,...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si prune
Postat de: sufletista in PrajituriAluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1...Citeste continuarea
Turtite picante, la tigaia grill
Postat de: RODIMUR in PiineFăina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat. După ce s-au amestecat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gutui
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul pudra si am mixat pana au devenit tari ca o bezea. Am pus galbenusurile, uleiul,...Citeste continuarea
Desert briose cu fructe de padure...
Postat de: Retetegg in PrajituriIntr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet. Se pun laptele si uleiul, apoi...Citeste continuarea
Rulada de pui cu legume
Postat de: caroline in PuiBatem feliile de piept de pui sa le intindem bine si le asezam pe o folie alimentara. Ardeiul copt il curatam bine si il taiem in trei parti si le asezam peste carne. Peste ardei...Citeste continuarea
Pizza vegetariana
Postat de: GABRIELAGH in PizzaIncepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina....Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui si ciuperci
Postat de: Pungasa_Rogue in LasagnaCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu sunca si...
Postat de: momo121 in PuiPieptul de pui il taiem in 2, ii batem usor pana obtinem 2 felii, condimentam dupa gust cu sare si piper si presaram pe toata suprafata cu frunze de ceapa verde, apoi pe...Citeste continuarea
Desert Banana bread (Chec cu...
Postat de: momo121 in PrajituriCum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa: Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un...Citeste continuarea
Dovlecei zucchini cu ciolan afumat...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatile de ciolan afumat impreuna cu pancetta cuburi se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline cateva minute pana se rumenesc putin. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Se...Citeste continuarea
Orez cu carne de vitel si legume
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se taie fasii si se rumeneste in vasul teflonat. Spre sfarsit se pune si putin patrunjel verde tocat. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele cu...Citeste continuarea
Platou - aperitiv
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFeliati branza cu busuioc. Taiati felii pieptul de pui afumat. Daca este necesar taiati rondele salamul cu piper. Curatati si spalati legumele. Taiati rondele...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu cartofi, salam...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele...Citeste continuarea
Paste capunati cu ton, masline si...
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Scurgeti pastele de apa in care au fiert, pastrand o cana de lichid. Se curata, se spala si se toaca...Citeste continuarea
Slanina afumata de mangalita,...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaSlanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale. Spalati bucatile de slanina cu apa calda. Increstati usor slanina formand mici patrate. Prin increstare se...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul se curata, se spala si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Ceapa verde se taie rondele si se caleste usor impreuna cu morcovul in ulei. Adaugati...Citeste continuarea
Desert melcisori cu branza dulce
Postat de: privatelaura in DulciuriSe mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu branza...
Postat de: privatelaura in PrajituriPentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: GABRIELAGH in SupeSe spala legumele. Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Adaugam pe rand ceapa taiata solzi, telina, morcovul, usturoiul si apio taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face crema, pentru a-i lăsa răgazul necesar întăririi, la frigider. Se amestecă zahărul cu amidonul, se adaugă cele patru gălbenușuri și apoi laptele...Citeste continuarea
Pollo alla parmigiana - pui cu...
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [...Citeste continuarea
Salata cu ton, avocado si mozzarella
Postat de: rocsi_1612 in SalateTaiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie. Rosiile cherry le taiati...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu lavas
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriUngem lipiile cu branza topita si presaram patrunjel verde tocat marunt. Punem felii de jambon sa acoperim lipia si rulam. Taiem rulourile in portii de aproximativ 3-4 cm. Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu leustean
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece, cu o seară înainte de preparare. Dacă ați ratat acest moment, atunci după ce ați ales și spălat fasolea,...Citeste continuarea
Zacusca de vinete si ardei
Postat de: ancutsa in ZacuscaEu am avut 14 kg de vinete, pe care le-am copt, le-am lăsat la scurs şi răcit, apoi le-am curăţat. Le-am cântărit, de curiozitate, şi o vânătă de...Citeste continuarea
Carne de vita cu sos picant la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerCarnea de vita am taiat-o in bucatele potrivite, am presarat sare si chilli peste, apoi am pus tuciuletul pe foc cu uleiul si am adaugat bucatelele de carne, le-am calit cca 5-6 min, pana si-au...Citeste continuarea
Pasta cu ardei pentru ciorbe si...
Postat de: mihaelar63 in ConserveCuratati si spalati telina, ceapa si ardeii. Taiati legumele in bucati mai mari. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele. Eu am...Citeste continuarea
Gratin de piept de pui
Postat de: RODIMUR in PuiSe spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm...Citeste continuarea
Gogosari cu conopida, in otet
Postat de: ancutsa in MuraturiSe spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite. Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Într-un...Citeste continuarea
Desert rulada rebela razvratita RRR
Postat de: Constelatialeu in PrajituriRulada: am folosit tava aragazului ( 38/28 cm ), tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Topim untul...Citeste continuarea
Gogosari si ardei umpluti cu varza...
Postat de: ancutsa in MuraturiSe spală gogoşarii şi ardeii galbeni şi se curăţă de cotoare. Varza albă şi varza roşie se taie julienne, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se amestecă împreună...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: sufletista in Dulceata / GemBoabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte). Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este...Citeste continuarea
Dulceata de mere
Postat de: sufletista in Dulceata / GemMerele spalate le taiem in cubulete. Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam. La final adaugam sampania si...Citeste continuarea
Desert tarta cu prune si lapte...
Postat de: sufletista in PrajituriPrunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara. Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: ancutsa in ConserveSe spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10...Citeste continuarea
Fusilli cu ton
Postat de: eumimi in FusilliCeapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe...Citeste continuarea
Desert mere umplute cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriMerele le spalam, le stergem si cu ajutorul cutitului scobim miezul. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu nuca, stafide, merisoare, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie dupa...Citeste continuarea
Supa de vacuta, cu mazare verde si...
Postat de: mihaelar63 in SupeCarnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu ciocolata
Postat de: diaconta in DulciuriAm maruntit biscuitii. O parte i-am facut cu ajutorul blenderului ca sa fie ca un pesmet, dar am lasat si bucati mai mari. Am facut sirop din 300 ml apa, 100 g unt si 100 g zahar. Am topit...Citeste continuarea
Varza a la Cluj pregatita la slow...
Postat de: diaconta in Slow CookerVarza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si gutui cu...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul: Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid...Citeste continuarea
Desert prajitura Furnicuta
Postat de: sufletista in PrajituriBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa. Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se...Citeste continuarea
Desert prajitura craiasa zapezii
Postat de: sufletista in DulciuriBlat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful...Citeste continuarea
Aperitiv humus
Postat de: GABRIELAGH in Aperitive / GarnituriBoabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut....Citeste continuarea
Rosii umplute cu friptura
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriRosiile le spalam, le stergem cu un prosop, scoatem miezul cu cutitul. Taiem bucati friptura de porc, cascavalul il dam prin razatoare. Umplem rosiile cu bucati de friptura, adaugam cate o...Citeste continuarea