In urma cu cativa ani v-am prezentat mancarea de praz cu carne de porc si masline, acum va prezint si varianta cu carne de iepure si cu legume mai multe.
Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.
Intre timp, se pregatesc legumele.
Prazul curatat si spalat se taie rondele groase.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Cepele se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cea mare.
Dupa ce carnea s-a patruns, se adauga toate aceste legume in wok impreuna cu maslinele si doua cani de apa.
Se lasa legumele sa se patrunda un pic, apoi se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin piper macinat si o lingura de boia de ardei dulce.
Dupa ce totul a fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat), patrunjelul si mararul (spalate si tocate).
Se mai clocoteste mancarea 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.