Mancare de praz cu masline si carne de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 23 Feb 2019 | 5512 vizualizari

 

In urma cu cativa ani v-am prezentat mancarea de praz cu carne de porc si masline, acum va prezint si varianta cu carne de iepure si cu legume mai multe.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure
  • sare
  • circa 150 ml ulei
  • apa
  • 450 g praz curatat
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 250 g masline
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin piper macinat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 250 ml suc de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 2-3 fire de marar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline si carne de iepure:

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.

Intre timp, se pregatesc legumele.

Prazul curatat si spalat se taie rondele groase.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cea mare.

Dupa ce carnea s-a patruns, se adauga toate aceste legume in wok impreuna cu maslinele si doua cani de apa.

Se lasa legumele sa se patrunda un pic, apoi se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin piper macinat si o lingura de boia de ardei dulce.

Dupa ce totul a fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat), patrunjelul si mararul (spalate si tocate).

Se mai clocoteste mancarea 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline si carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coniglio al forno -iepure la cuptor