Tarte cu peste

de cristina1985 in Peste, 21 Feb 2019 | 2855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa rece
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 80 g cascaval
  • 150 g smantana
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 400 g cod congelat (sau alt peste,fara oase)
  • 40 g cascaval (deasupra)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu peste:

Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa  ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca trebuie). Se lasa la racit,pentru a se intari. Apoi, l-am prajit in putin ulei de cocos (fara miros si gust) sau puteti folosi alt ulei.Nu s-a rumenit,dar ii da un pic de gust. S-ar putea sa se desfaca in bucatele, prin prajire, dar nu e o problema pentru ca oricum trebuie taiat ,pentru tarte.Se lasa la racit.

Aluatul :Untul rece se amesteca cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi se adauga galbenusul, sare,praf de copt si apa (treptat). Se framanta , pana rezulta un aluat moale.Se tine la frigider 30 minute.

Umplutura:se amesteca ouale, cu cascavalul ras fin, smantana, ceapa verde taiata, sare ,piper.

Se decupeaza din aluat, cerculete,care se aseaza in formele de tarte ( cu diametru de 9 cm),cu hartie de copt .Se pun bucatele de peste, umplutura si deasupra restul de cascaval ras fin.Se coc in cuptorul preincalzit,cam 35-40 minute,sau pana sunt gata.Oricum, trebuie sa verificati dupa 20-25 minute (depinde de cuptor).Mi-au iesit 20 de tarte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste