Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să prepar o prăjitură cu foi fragede cu cacao și umplutură de mere.
A ieșit tare bună și aspectuoasă!
Pregătim mai întâi umplutura de mere.
Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le punem într-un vas cu pereți dubli.
Le amestecăm cu zahărul și le punem la caramelizat până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop.
Dăm vasul deoparte de pe foc, presărăm scorțișoara și adăugăm untul tăiat cuburi.
Amestecăm ușor până când untul se topește și se omogenizează compoziția.
Lăsăm merele să se răcească, apoi încorporăm amidon, în funcție de cât sirop se formează.
Cât merele se răcesc, pregătim aluatul fraged cu cacao.
Cernem într-un vas, făina amestecată cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Facem o adâncitură la mijloc unde punem oul, untul rece tăiat în cuburi, iaurtul, zahărul și sarea.
Amestecăm rapid toate ingredientele,obținâmd un aluat nu foarte ferm și ușor lipicios.
Îl acoperim cu folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Pornim cuptorul la 180 de grade cu 10-15 minute înainte de a introduce prăjitura.
Împărțim aluatul în două părți aproximativ egale.
Ungem tava cu grăsime, o tapetăm cu făină și întindem prima parte de aluat în ea.
Peste foaia de aluat, întindem uniform merele și deasupra întindem cealaltă foaie de aluat.
Coacem prăjitura cu foi fragede cu cacao și umplutură de mere pentru 30-35 de minute.
O lăsăm, apoi, să se răcească, presărăm peste ea zahăr vanilat și scorțișoară și o porționăm.
O servim cu mare poftă alături de cei dragi.