Varza acra calita cu jumari reteta traditionala romaneasca
Daca tot am avut zilele trecute jumari proaspete am poftit la o varza acra calita, cu jumari, asa cum ne facea bunica in copilarie.
Cum se prepara Varza acra calita cu jumari reteta traditionala romaneasca
Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun.
Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.
Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute.
Apoi, se scurge bine si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca pentru a se patrunde uniform si se lasa la calit aproximativ 30 de minute.
In acest interval de timp se asezoneaza cu condimentele enumerate in lista de ingrediente, dupa gust.
In ultimele 10-12 minute, se adauga jumarile si se amesteca bine printre fasiile de varza.
Servim varza acra calita, cu jumari, alaturi de ardei iute si mamaliguta. Recomandam si salata de varza murata