Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
Aluatul se imparte in 2. O parte se amesteca cu o lingura de lapte si o lingura de cacao.
Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18cm), se adauga alternativ, cate o lingura din fiecare aluat.
Se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.
Pentru crema, frisca lichida se incalzeste pe foc, iar cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se adauga ciocolata rupta in bucati.
Se lasa cateva minute, fara a se amesteca, apoi se amesteca cu telul, pana se topesc toate bucatile de ciocolata.
Ciocolata se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se baga in frigider pentru 3 ore sau in congelator pentru 45min.
Cand s-a racit bine, crema se mixeaza cateva minute la viteza maxima, dar nu foarte mult, pentru ca se poate taia.
Crema se baga la frigider, 20min.
Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit, pana se asambleaza tortul.
Asamblare: Blatul se taie in 2 si se asambleaza in forma de tort.
Fiecare felie de blat se insiropeaza.
Peste prima felie de blat se pune crema, bucati de mure, crema, apoi cealalta felie de blat.
Se opreste putina crema pentru imbracat tortul.
Se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune deasupa glazura si se orneaza.