Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi

de CameliaR in Prajituri, 20 Feb 2019 | 16302 vizualizari

 

Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi
Am gasit mai multe retete pe internet, dar pana la urma m-am inspirat de la Inspired Taste. Gustul parfumat al scortisoarei in combinatie cu aroma morcovilor, este un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: morcov, faina, ulei, zahar, oua, nuca, mascarpone, frisca

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi:

  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 ml ulei
  • 150 g zahar alb
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g nuci maruntite
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi:

Cum se prepara Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi:

Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un tel. 

Intr-un alt bol punem uleiul si zaharul (cel alb si cel brun). Amestecam cu un tel. Adaugam treptata cele 4 oua, Amestecam dupa fiecare ou. Adaugam faina si amestecam pana o incorporam in compozitie. Adaugam morcovii rasi si nucile. Amestecam bine. Tapetam o tava de 20 cm  cu hartie de copt. Adaugam jumatate din compozitie. Eu am facut cele doua blaturi pe rand. Coacem blaturile la 180 grade C timp de 30-40 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Intre timp pregatim crema. Punem crema de mascarpone intr-un bol. Mixam cateva secunde. Adaugam 100 ml de frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa. O lasam la rece. restul de frisca lichida (100 ml) o punem intr-un bol si o mixam pana se transforma intr-o spuma. Cu ea vom orna suprafata prajiturii.

Lasam blaturile sa se raceasca. Pe primul blat punem crema si apoi adaugam si cel de-al doilea blat. Cu frisca obtinuta, facem niste floricele cu posul. Se poate servi ca atare, cu Inghetata de casa sau alt topping la alegere. Eu am lasat-o la frigider aproximativ 4 ore. Cand am servit din prajitura si a doua zi, parca era si mai buna.

Aromat si usor de facut este Tort cu morcovi, dar va recomandam sa incercati si reteta Prajitura cu Morcov si Gem de Prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nicoleta