Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 14 Sep 2015 | 2833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru meatloaf:
  • 300 grame carne tocata de vita, bio
  • 2 linguri pesmet
  • 30 grame branza feta
  • 1 ou bio
  • 1 morcov ras
  • 1 lingurita oregano
  • 20 grame branza de burduf in scoarta de brad
  • Pentru sos:
  • 1 chili taiat longitudinal si fara seminte
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml passata
  • 1 lingurita oregano
  • sare/piper
  • putin rozmarin tocat
  • 3 morcovi, taiati longitudinal
  • 250 grame spaghete integrale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant:

Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute.

Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu foarte compacta. Dupa ce a expirat timpul pentru morcovi, se aseaza chifteaua in mijlocul tavii, impingand morcovii spre margini. Se gateste 20 de minute.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se caleste chiliul la foc mic. Intre timp se toaca ceapa si usturoiul. Se indeparteaza chiliul din tigaie si se pastreaza pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se calesc ceapa si usturoiul la foc mic, 10 minute. Se adauga passata, oregano si putina apa si se lasa 2-3 minute, pana e gata meatloaf-ul. 

Se scot morcovii pe o farfurie, se toarna sosul de jur-imprejurul chifelei, se aseaza morcovii in sos, se presara branza de burduf pe meatloaf si se aseaza chiliul deasupra impreuna cu rozmarinul. Se introduce inapoi in cuptor pentru 5-10 minute, pana se topeste branza si devine aurie. 

Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se serveste meatloaful cu sos si spaghete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie