Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute.
Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu foarte compacta. Dupa ce a expirat timpul pentru morcovi, se aseaza chifteaua in mijlocul tavii, impingand morcovii spre margini. Se gateste 20 de minute.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se caleste chiliul la foc mic. Intre timp se toaca ceapa si usturoiul. Se indeparteaza chiliul din tigaie si se pastreaza pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se calesc ceapa si usturoiul la foc mic, 10 minute. Se adauga passata, oregano si putina apa si se lasa 2-3 minute, pana e gata meatloaf-ul.
Se scot morcovii pe o farfurie, se toarna sosul de jur-imprejurul chifelei, se aseaza morcovii in sos, se presara branza de burduf pe meatloaf si se aseaza chiliul deasupra impreuna cu rozmarinul. Se introduce inapoi in cuptor pentru 5-10 minute, pana se topeste branza si devine aurie.
Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se serveste meatloaful cu sos si spaghete.