Ce se face repede dar sa fie si gustos? Intrebarea pe care mi-o puneam azi la munca,gandindu-ma ce sa gatesc.
Mazarea,este intotdeauna o optiune buna pentru mine.
Am inceput prin a toca ceapa marunt si a o pune la calit in ulei,pret de cateva minute.
Se pune sunculita taiata cubulete,se lasa cateva minute si apoi se pune praful de boia si mazarea.
Se pune apa cat sa acopere mazare si se lasa la foc mic sa fiarba.
Se condimenteaza cu vegeta sau orice alt condiment se prefera.
Intre timp se face (eu ii spun rantas) in maghiara, faina se omogenizeaza cu apa,avand mare grija sa nu se formeze gogoloase si cand mazarea este fiarta se adauga in fir subtire rantasul.
Se lasa sa dea un clocot si se opreste.
Se presara cateva frunze de patrunjel proaspat tocat marunt.
Se serveste cald!
1
Se poate adauga usturoi tocat foarte marunt pentru un gust mai picant.