Pentru un mic dejun, parfumat si delicios!
Blat de tarta:
Umplutura de mere:
Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele.
Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina.
Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam cu oul, cele 3 linguri de zahar brun, faina( 200 gr), vanilia, fulgii de ovaz.
Dam forma aluatului si-l infainam usor apoi il punem la rece pana pregatim merele.
Merele le spalam, le curatam, apoi 5 le dam pe razatoarea mare si 5 le dam pe razatoarea care le taie in felii subtiri.
Intindem aluatul ( nu foarte subtire) eu la acest pas, pun pe foaia de copt amidon, in acest fel se va intinde foarte usor aluatul, (daca nu aveti amidon puneti mai multa faina cernuta in prealabil de 3 ori). Decupam cu un pahar bucati de coca pe care le asezam in formele de briose( muffins), la baza.
Peretii ii imbracam cu feliile de mar, in mijloc punem mere razuite, deasupra presaram cateva fire de zahar brun si scortisoara. Procedam asa pana terminam merele si aluatul.
Coacem prajiturelele 25 de minute la 200 de grade pe programul de patiserie.
Cand sunt gata le lasam in forme sa se raceasca putin, apoi ne ajutam de o lingura si le scoatem usor pe un gratar sa se raceasca.
Pudram prajiturelele cu zahar pudra vanilat si ne bucuram de gustul delicios.