Briose cu mar si ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 16 Apr 2010 | 4023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 2 oua, separate
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • 1 mar verde (mai mare), decojit si ras
  • 1 mar rosu (mai mare), decojit si ras
  • zeama de la ½ lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr crema de ciocolata cu alune de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mar si ciocolata:

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza o tava de briose cu cupe speciale pentru briose.

Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se adauga apoi semintele de vanilie,esenta de rom, laptele, merele rase si zeama de lamaie.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in compozitia cu faina.

Se imparte aluatul obtinut in forme, umpland fiecare cupa pana la ½ din aceasta.Se pune in centrul fiecarei briose 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune de padure apoi se adauga deasupra fiecareia cate 1 lingura de aluat.Briosele se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mar si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar