Bust diplomat

de ana in Torturi, 12 Apr 2010 | 6523 vizualizari

 

Acest tort a fost facut in 2 ore si jumatate ,eram foarte grabita si nu am avut timp de retusuri.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2,5 kg de tort avem nevoie de :
  • 2 plicuri pudding de vanilie
  • 4 esente de vanilie
  • 5-6 lg zahar
  • 1 l lapte
  • 1 kg frisca 
  • fructe eu am pus ananas si portocale
  • 3 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bust diplomat:

Pregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o lasam sa se raceasca de tot , amestecand din cand in cand.

Batem frisca punem esentele de vanilie ,apoi cand s-a racit puddingul adaugam frisca si fructele .

Pentru bust eu am folosit o tava dreptughiulara tapetata cu folie alimentara si i-am definit talia dupa ce sa inchegat compozitia decupand cu cutitul din ochi ,puteti face sablon,iar sanii i-am obtinut punand compozitie in 2 boluri micute tot tapetate cu folie alimentara.

Normal el se tine la frigider ,dar eu nu am avut timp asa ca l-am tinut 1 ora in congelator si l-am ornat cu pasta .

Poza finala nu este din pacate pentru ca am uitat s-o fac si tortul a fost cadou pentru nasul meu .Pusesem niste nasurasi din frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bust diplomat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Minnie