publicat la 06.12.2014
publicat la 16.11.2014
publicat la 16.11.2014
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci
Clatitele le avem gata facute deoparte. Tocam carnea si o punem la calit cu ulei,tocam ceapa cu usturoiul si o punem pe deasupra la carne sa se calesca ,taiem ardeiul si ciupercile marunt si le adaugam si pe ele,lasam sa se caleasca si punem un pahar cu apa dam sare si piper dupa...
Cununita cu ficatei de pui
Spalam si curatam bine ficateii de pui si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Punem la fiert orezul,apoi il scurgem si il clatim cu apa rece. Taiem ficateii cubulete mici si le punem intr-un lighean,tocam si ceapa marunta,patrunjelul,punem cele 3 oua adaugam orezul fiert,sare si...
Sutzukakia Smyrneika
Punem carnea tocata intr-un castron adanc,dam ceapa pe razatoare,pisam usuroiul,inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem bine,le adaugam si pe el in compozitia de carne,punem oul sare,piper dupa plac si o lingurita de chimen si una de scortisoara.Framantam bine aluatul de carne si il punem...
Rulada din carne tocata
Facem aluatul de carne: Punem intr-un vas adinc carnea, dam pe razatoare ceapa, tocam patrunjelul marunt, sare, piper si oregano dupa gust. Inmuiem feliile de paine sau punem pesmet, ulei si oul crud si framantam bine aluatul. Intindem foaia de copt,punem aluatul de carne si il intindem cu...
Tocanita cu carne si bulbi de ceapa
Curatam bulbii de ceapa si usturoiul (bulbii de ceapa nu ii taiem ii lasam intregi) Intr-o oala punem uleiul si prajim putin carnea, o scoatem pe o farfurie si calim bulbi de ceapa cu usturoiul taiat felii. Dupa ce s-au rumenit putin bulbii adaugam carnea si stingem cu otet. Punem bulionul...
Cotlet de porc in sos balsamic
Luam bucata de carne o intepam cu cutitul si bagam usturoiul taiat fasii groase. Intr-o farfurie amestecam sarea, piperul,oregano si condimentul de gratar si ungem toata carnea. Luam o bucata de plasa, sau cu sfoara de bucatarie, si legam bine bucata de carne sa-i dam forma unui sul...
Tocanita de vita (Osompouko)
Punem uleiul la incins intr-o oala apoi prajim putin carnea. Tocam ceapa cu usturoiul si le calim, dupa aceea stingem cu vin. Dam pe razatoare rosiile si amestecam cu bulion si zahar si turnam peste carne. Punem sare,piper si cuisoare praf dupa gust. Adaugam apa in oala si lasam sa...
Carne de porc cu feta la cuptor
Curatam si spalam legumele. Intr-o tigaie punem bucatile de carne si le prajim in ulei pina se rumenesc pe ambele parti. Tocam ceapa si usturoiul marunt si calim pina se inmoaie. Taiem cubulete mici ardei si ii punem peste ceapa ,amestecam bine si lasam sa se inmoaie si ardei,tocam...
Taitei cu pui la cuptor
Taiem puiul in bucati mari. Intr-o oala punem uleiul si prajim puiul pe anbele parti,tocam ceapa si usturoiul si il punem la calit. Dam rosiile pe razaroare si amestecam cu o lingura de bulion si le adaugam in oala cu puiul prajit. Punem sare , piperul si foi de dafin dupa gust,...
Dovlecei umpluti cu carne
Curatam dovleceii si ii radem cu un cutit apoi ii scobim in inauntru cu instrumentul de bucatarie,sau cu o lingurita. Intr-un castron punem carnea tocata,ceapa,patrunjelul,orezul, sare si piper dupa gust,ulei si framantam bine. Umplem dovleceii cu compozitia de mai sus apasand usor....
Snitel de curcan in ou
Am taiat bucati mijloci pieptul de curcan apoi l-am batut cu ciocanul de bucatarie si l-am facut snitele subtiri. Cele 3 oua l-am batut intr-un castron cu usturoiul pisat sare,piper si oregano. Punem uleiul la incins,dam snitele prin faina apoi prin ou si le punem in tigaie sa se...
Snitel de porc
Carnea o batem putin sa o facem mai subtire. Intr-un castron taiem marunt usturoiul si menta punem sare ,piper,oregano si ulei lasam pentru 20 de min.carnea sa se marineze. Batem ouale cu putina sare. Trecem carnea prin oul batut apoi prin pesmet si le prajim la foc mijlociu. Pofta...
Cartofi gratinati
Punem cartofii la fiert cu sare. Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul. Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati felii,sare,piper si amestecul din tigaie,putina branza rasa si celalalt strat de cartofi, sare, piper...
Sarmalute cu sos de smantana
Punem intr-un castron carnea,tocam ceapa,patrunjelul ,orezul spalat.Dupa gust punem sare,piper,cimbru,bulionul, ulei . Amestecam bine (eu nu calesc nimic le pun pe toate crude).Invelim sarmalutele si le punem la fiert. Pt. sos : Intr-o cratita mica punem untul sa se topeasca ,dupa ce...
Praz cu carne de porc la cuptor
Curatam si spalam bine prazul il taiem bucati mari.Punem carnea in oala sa se rumeneasca un pic,apoi punem prazul si telina lasam sa se inmoaie bine.Punem bulionul,sarea si piperul,apa cit cuprinde lasam sa fiarba 5-10 minute apoi punem intr-un vas termorezistent si bagam la...
Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)
Punem la fiert pieptul de pui cu morcovul si cu o ceapa (eu am pus si putina telina asa ca zeama lui am pus-o la frigider). Dupa ce s-a fiert le-am scos la racit. Intre timp curatati o ceapa mare rosie si o taiem marunt ,intr-o tigaie punem uleiul de masline ceapa si o lasam sa...