Punem uleiul la incins intr-o oala incapatoare apoi adaugam boabele. Acoperim cu un capac si lasam boabele sa se desfaca, agitand din cand in cand oala. Cand cu se mai aude pocnind, transferam popcorn-ul intr-un castron mare.
Punem margarina intr-o cratita, la foc mediu(dar nu asa mica cum am avut eu, ca aproape mi-a dat in foc :P ) iar cand se topeste adaugam zaharul, sarea si mierea. Amestecam mereu pana incepe sa dea in clocot apoi ne oprim din amestecat si lasam sa fiarba 4 minute. Luam de pe foc si adaugam vanilia si bicarbonatul, amestecand bine, apoi, cu mare grija sa nu ne frigem, turnam caramelul peste popcorn. Amestecam cu o spatula in asa fel in cat floricelele sa se acopere bine in caramel dar fara a le sfarama prea tare.
Punem acest amestec intr-o tava mare, intinsa cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pentru cca jumatate de ora, amestecand frecvent. Daca cuptorul are ventilatie e mai bine.
Se lasa sa se raceasca complet apoi se servesc.
1
sub nici o forma nu bagati degetul in floricelele spoite cu caramel fierbinte, cum am facut eu si am regretat :)