Cornulete super pufoase, de post..... Va astept la cafea, buna dimineata! :)
Lichefiem drojdia prin amestecarea acesteia cu 1 plic de zahar vanilat si putina sare.
Adaugam 1 cana de apa minerala si una de ulei (la temperatura camerei),esenta de vanilie si la final faina.
Eu am folosit la lichide o cana de 250 ml iar faina necesara a fost cca 800 gr.
Obtinem un aluat gras foarte usor de modelat.
Il lasam la dospit cca 1 ora. Uleiul va incepe sa se separe de aluat.
Amestecam aluatul sa incorporam din nou uleiul, mai lasam la dospit inca o ora.
Incingem cuptorul la temperatura moderata.
Pe masa de lucru infainata intindem cate o bucata de aluat (de marimea unei portocale), o taiem in 8 triungiuri cu pintenul sau cu cutitul.
Asezam la baza fiecarui triunghi putina dulceata de visine, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la copt pana se rumenesc frumos.
Scoatem cornuletele din cuptor, le transferam din tava pe un platou si le pudram cu zahar.
Pofta buna!