Sutzukakia este o mancare Greceasca si Turca de chiftele alungite cu chimen,scortisoara si usturoi servit in sos de rosii.Sutzukakia Smyrneika a fost adusa in Grecia de catre refugitii din Asia Mica.Se serveste cu pilaf sau piure de cartofi.
Punem carnea tocata intr-un castron adanc,dam ceapa pe razatoare,pisam usuroiul,inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem bine,le adaugam si pe el in compozitia de carne,punem oul sare,piper dupa plac si o lingurita de chimen si una de scortisoara.Framantam bine aluatul de carne si il punem la frigider cca 20- 30 de min.
Dupa timpul trecut, punem o tigaie la foc punem uleiul si facem cu mana putin umeda chiftele lunguiete si le prajim usor pe ambele parti.Le scoatem pe o farfurie si facem sosul.
Punem in oala putin ulei (daca vreti din uleiul care am prajit chiftelele)un catel de usturoi taiat feli si sosul de rosii, sare,piper,chimen si delikatul,un pahar de apa si lasam sa dea un clocot apoi punem piftelele facute sa fiarba paina se ingroasa sosul.
Pofta buna!!