publicat la 15.09.2016
publicat la 23.02.2015
publicat la 11.02.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftele de pui
Carnea o amestecam cu , oul , cartoful ,praful de usturoi . pesmetul , sarea , piperul si cascavalul ( cartoful fiind fiert ) ; Facem bilute si dam la prajit in ulei incins ; Scoatem pe un servetel de hartie si servim! Pofta buna!
Rata la cuptor
Taiem rata bucati ; Condimentam carnea cu vegeta sare si piper , turnam vinul si amestecam usor ; Lasam sa stea cu condimentele cca 30 de minute in frigider ; Curatam cartofii , ii clatim , apoi ii taiem dupa preferinte ;Ii condimentam cu boia , vegeta si piper ; Curatam morcovii , ii...
Carne de iepure cu piure
Condimentam carnea de iepure ; Luam o tigaie in care am adaugat ulei , dam la incins ; Cand uleiul este incins , asezam carnea in tigaie si lasam pana se rumenesc bine pe ambele parti ; Turnam peste carne cca 1\2 cana de apa rece ; Lasam pana scade apa si luam de pe foc; Pentru...
Cotlet de porc cu cartofi la cuptor
Clatim carnea in jet de apa rece ; Taiem in felii ; Condimentam cu piper , vegeta si boia ; Punem o felie de cotlet intr-o punga , cu un ciocan batem bine carnea pe ambele parti ; Clatim cartofii , ii curatam de coaja ; Fiecare cartof il taiem in jumatate , apoi in bucati grosute ;...
Pui cu sos de rosii
Clatim carnea de pui ; Intr-o oala cu apa , adaugam carnea , plus putina sare ; Dam la foc mediu pana ce carnea este fiarta ; Scurgem de apa si condimentan cu sare , piper si vegeta ; Punem o tigaie cu ulei la incins si asezam carnea pana se rumeneste pe ambele parti ; Le asezam pe un...
Pui la cuptor cu prosciutto crudo
Condimentam carnea cu sare , piper , boia si vegeta ; Taiem feliutele de prosciutto in lung ; Ungem tava de cuptor cu unt ; Adaugam carnea in tava , peste care punem bucatiile de prosciutto ; turnam apa si dam la cuptorul preincalzit la 180 gr , dupa ce apa a scazut de tot , mai lasam...
Piept de pui cu crema de branza
Taiem pieptul de pui felii subtiri ; Condimentam cu sare si piper ; Punem o tigaie grill la incins ; Cand aceasta este incinsa adaugam bucatile de pui si lasam la rumenit pe ambele parti ; Taiem fasii fiecare bucata ; Salata verde o clatim bine ; Condimentam cu otet si sare , dupa gust ;...
Iepure de curte la cuptor
Portionam iepurele ; Pregatim o tava de cuptor in care punem untul taiat bucati ; Asezam carnea ; Condimentam ; Turnam 1-2 pahare de apa , acoperim cu staniol si dam la cuptor pentru 40-50 minute la 190 gr ; Scoatem tava din cuptor si indepartam staniolul ; Punem din nou in...
Piept de pui cu cartofi
Clatim cartofii si curatam de coaja ; Taiem in patru fiecare dupa care feliute nici prea groase nici prea subtiri ; Condimentam cu sare , piper , chilli si boia ; Incingem o tigaie cu ulei , cat sa acopere cartofii ; Dam la prajit pana sunt rumeniti bine ; Scoatem pe un servetel de...
Pilaf de orez cu costita
Clatim legumele ; Ardeii ii scobim de seminte , taiem marunt ; Ardeiul iute il tocam marunt ; Rosia o taiem rondele ; Intr-o cratita adaugam 3 linguri ulei de masline , ardeii si rosia ; Adaugam orezul peste legume si apa ; Lasam pana orezul este aproape...
Aripioare de pui cu smantana
Clatim aripioarele, taiem partea cu os, ce ramane taiem in doua, punem intr-o oala, adaugam apa cat sa acopere aripile si putina sare; Lasam pana acestea au fiert; Clatim ciupercile, le curatam de pielita si taiem bucatele Scurgem mazarea de zeama Intr-o cratita adaugam untul sau...
Pulpe de pui cu sos de rosii
Carnea de pui : Clatim pulpele , le crestam si condimentam ; Pregatim Gratarul ptr aragaz , ungem cu ulei si dam la incins ; Punem pulpele si lasam pe ambele parti cca 10 minute pana se rumenesc frumos ; Sosul : Intr-o cratita adaugam o cana de apa , punem la foc mic...
Pui la cuptor cu sos
Carnea de pui : Clatim puiul in jet de apa rece ; Taiem pielita , desfacem usor puiul , dam deoparte pieptul usor cu lama cutitului , taiem pulpele intregi , aripile , spatele de pui il taiem in 4 ; Pulpele si aripile le taiem in doua ; Dam osul jos de pe piept si il taiem bucatele ; Condimentam...
Papricas de cartofi cu carne de porc
Clatim cartofii , ii curatam de coaja si taiem rondele ; Carnea de porc o clatim in jet de apa rece ; Cu ajutorul unui cutit dam carnea jos de pe os si o taiem felii potrivite ; Intr-o cratita , adaugam apa , dam pe foc ; Cand apa clocoteste punem carnea si cartofii , acoperim cu un...
Tocanita de iepure
Incepem cu clatirea legumelor ; Curatam cartofii de coaja si taiem rondele ; Ardeiul il tocam marunt ; Carnatul il taiem feliute ; Rosia o taiem in doua si feliute ; Fasolea o clatim bine ; Rupem coziile si rupem din nou in 3 fiecare ; Carnea de iepure o clatim , taiem bucatele...
Pulpa de iepure la cuptor
Pulpa de iepure : Clatim pulpa , o condimentam bine cu sare , piper , oregano , vegeta , cu un cutit facem cateva gauri pulpei si punem cate un catel de usturoi , pregatim tava de cuptor , adaugam cuburile de margarina si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 40 de minute!...
Cartofi noi cu carne de porc la cuptor
Pregatim carnea : Taiem bucata de carne felii marunte , le condimentam cu sare , piper , vegeta chilli , punem peste carne vinul , lasam sa stea in frigider 30 de minute . Scurgem vinul ramas de la carne ; Cartofii : Clatim , curatam de coaja cu ajutorul unei furculite ,...
Chiftele de curcan
Carnea tocata o amestecam cu 6 linguri de pesmet , 1 ou , vegeta , sare , piper , oregano ; Cu o lingura de lemn amestecam foarte bine compozitia si lasam la congelator 15 minute ; Cand le-am scos , le-am dat prin faina , ou si pesmet ; Luam o cratita in care punem ulei cat sa acopere...
Aripioare picante
Taiem aripioarele in doua , condimentam cu vegeta , piper , busuioc , chilli , si lasam 30 de minute la frigider! Luam o cratita in care punem ulei , uleiul trebuie sa acopere aripile ; Dam fiecare aripioara prin faina , ou si pesmet ; Dam la praijit in uleiul incins , lasam sa se...
Ceafa de porc la gratar
Pregatim feliutele de ceafa , batem bine cu ciocanul de snitel , condimentam cu vegeta , piper , oregano fiecare bucata ; Ungem gratarul bine cu slanina ; Cand gratarul este incins punem fiecare bucata la rumenit ; Intoarcem pe ambele parti ; Servim cu mustar , salata de cruditati...
Tocanita de legume cu carne de pui
L egumele: Clatim legumele in jet de apa rece. Morcovul il curatam de coaja si il taiem felii rotunde, ardeii ii scobim de seminte si ii taiem bucatele marisoare, cartofii ii curatam de coaja, taiem in doua dupa care mai o data tot in doua, radem coaja de la pastarnac si taiem pe lung, apoi in...
Frigarui de pui
Pieptul de pui : Taiem pieptul in doua , dupa care bucatele mici , condimentam cu vegeta , sare , piper , chilli , lasam sa stea cca 30 de minute! Ciupercile : Curatam ciupercile de pielita , le clatim in jet de apa rece , coditele de la ciuperci eu nu le-am folosit , dar cine vrea poate!...
Pui la cuptor cu cartofi si rosii cherry
Clatim bine puiul , , cartofii ii clatim , curatam de coaja , taiem rondele mari si dam la fiert impreuna cu puiul , in 4 litri de apa , condimentam cu sare si lasam la fiert aprox 30 de minute! Scurgem bine de apa , pregatim o tava , punem carnea si cartofii , rosiile cherry , 2 linguri ulei...
Pulpe la cuptor in punga magica
Clatim pulpele , ungem cu usturoi praf , condimentam ( condimentele din punga ) , punem in punga magica in care am pus 2 cuburi de unt , inchidem punga , cu o scobitoare intepam si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr aprox 30 de minute dupa care rupem punga si mai lasam 10-15 minute sa se...
Chiftele la cuptor
Punem carnea tocata intr-un castron , condimentam si framantam bine cu mana sau amestecam cu o lingura de lemn. Spargem doua oua si punem peste carne impreuna cu pesmetul , amestecand foarte bine! Pregatim o tava , tapetam cu hartie de copt. Din amestec formam bile si asezam frumos in tava!...
Orez cu ficatei de pui
Orezul il punem la fiert impreuna cu morocovul clatit , curatat si taiat marunt; Ficatul de pui il clatim in jet de apa rece , punem intr-o cratita 5 linguri de ulei la incins in care punem ficatul si un varf de sare ; Cand orezul a fiert , condimentam , punem patrunjelul pe care l-am tocat...
Pui umplut cu ficatei
Spalam puiul si ficatul; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ; Taiem ficatul feliute mai mici ; Taiem puiul in mijloc ; Luam ficatul si umplem puiul cu el , condimentam cu sare,piper,oregano si praf de usturoi ; Taiem untul cubulete si punem bucatelele pe pui si langa;...
Varza calita cu carne de porc
Indepartam frunzele de pe varza , cele care nu sunt bune , si clatim bine ; Tocam varza marunt , punem intr-o oala si dam la fiert impreuna cu carnea pe care am taiat'o marunt ; Lasam pana cand carnea si varza sunt fierte bine ; Ceapa pe care am curatat'o si am taiat'o marunt o dam la...
Snitel din piept de pui
Clatim bine bucatile de piept , taiem fiecare feliute subtiri , batem cu ciocanul , condimentam , dam prin faina , ou si iar faina ; Luam o tigaie in care punem ulei si dam la incins , punem cate bucati de piept incap in tigaie si dam la prajit bine pe ambele parti ; Scoatem pe...
Pui la cuptor
Clatim puiul in jet de apa rece, dam deoparte gatul si partea din spate, condimentam bine si punem in punga Cartofii ii clatim bine, curatam de coaja, taiem ca pe cartofii pai, condimentam si ii punem langa pui . Dam la cuptorul preincalzit aprox 40-50 de minute la foc mediu