Pizza Shaorma

de Panacris in Pizza, 25 Sep 2013 | 10495 vizualizari

 

Deci cum spuneam, concursul ăsta e o mare provocare;) Așa că testăm fel de fel de pizze;) În seara asta vă aduc una inedită, care combină felurile preferate ale lui Robert, pizza și shaorma;) Se pare că a ieșit ceva bun;) Eu încă nu am probat, dar Zmeii au fost încântați ;)

 

INGREDIENTE

    • INGREDIENTE PENTRU BLAT
    • faina 700 g,
    • sare iodata 1 lingura,
    • zahar 2 linguri,
    • drojdie uscata 2 linguri,
    • apa 400 ml,
    • ulei de măsline 4 linguri.
    • PENTRU UMPLUTURĂ:
    • cașcaval Delaco cca. 100 g,
    • piept de pui prăjit cca. 250 g,
    • cartofi prăjiți cca. 250 g,
    • castraveți murați cca. 4 bucăți,
    • ceapă roșie cca. 2 bucăți,
    • varză dulce cca. 250 g,
    • ketchup dulce Univer cca. 200 ml,
    • oregano cca. 3 g,
    • usturoi cca. 4 căței

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Shaorma:

In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Între timp se feliază ceapa roșie, castraveții murați, varza și pipetulde pui prăjit. Pentru a se obține cartofii prăjiți, se curăță 2-3 bucăți medii, se taie și se prăjesc în puțin ulei de rapiță, apoi se scot se scurg de ulei și se lasă deoparte . Se pregatesc tăvile tapetându-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțin cașcaval, se adaugă pe rând carnea de pui, cartofii prăjiți, castraveții feliați, ceapă tăiată rondele, varza fideluță, apoi un nou strat de ketchup, usturoi tocat mărunt, cașcaval ras și oregano. Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat din paine