Deci cum spuneam, concursul ăsta e o mare provocare;) Așa că testăm fel de fel de pizze;) În seara asta vă aduc una inedită, care combină felurile preferate ale lui Robert, pizza și shaorma;) Se pare că a ieșit ceva bun;) Eu încă nu am probat, dar Zmeii au fost încântați ;)
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
Între timp se feliază ceapa roșie, castraveții murați, varza și pipetulde pui prăjit. Pentru a se obține cartofii prăjiți, se curăță 2-3 bucăți medii, se taie și se prăjesc în puțin ulei de rapiță, apoi se scot se scurg de ulei și se lasă deoparte . Se pregatesc tăvile tapetându-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțin cașcaval, se adaugă pe rând carnea de pui, cartofii prăjiți, castraveții feliați, ceapă tăiată rondele, varza fideluță, apoi un nou strat de ketchup, usturoi tocat mărunt, cașcaval ras și oregano. Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.
Poftă bună!