Carnea de pui : Clatim puiul in jet de apa rece ; Taiem pielita , desfacem usor puiul , dam deoparte pieptul usor cu lama cutitului , taiem pulpele intregi , aripile , spatele de pui il taiem in 4 ; Pulpele si aripile le taiem in doua ; Dam osul jos de pe piept si il taiem bucatele ; Condimentam cu sare , piper , busuioc , oregano , vegeta ; Luam o tava de cuptor si punem toata carnea in afara de piept ; Taiem cateva cuburi de unt ' margarina , punem printre carne , adaugam jumatate de cana apa si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 40 de minute ;
Sosul : Intr-o cratita adaugam o cana de apa si 4 cuburi de unt , dam la foc mediu , taiem rosiile , ardeiul , rondele si le punem in cratita ; Pieptul de pui taiat il punem si pe el in cratita , condimentam cu sare , piper , oregano , busuioc , punem cele 5 linguri de bulion si lasam pana pieptul e gata , amestecand din cand in cand ;
Cand au trecut 40 de minute , scoatem carnea de la cuptor si o punem in cratita cu tot cu zeama ramasa de la carne ; Lasam cca 20-30 minute la foc mediu , acoperind cratita cu un capac ; Verificam carnea daca este gata ( trebuie sa fie moale ) , dam jos de pe foc si servim!
Pofta buna!!
1
Se mai poate adauga apa atunci cand adaugam carnea din cuptor!