Umplutura :
6 mere medii ,
1 lingurita scortisoara ,
250 gr zahar ,
unt
Foi : Amestecam faina cu zaharul ,praful de copt ,ouale si untul ; Amestecam pana devine un aluat nisipos , apoi adaugam smantana si lasam la odihnit 30 de minute la rece ;
Umplutura : Curatam merele de coaja , le dam pe razatoarea mare ; Intr'o cratita adaugam putin unt ,turnam merele si zaharul , dam focul la flacara mica , amestecand continuu pana merele sunt mai moi ,luam de pe foc si adaugam scortisoara ;
Impartim aluatul in doua parti egale ;
Tapetam o foaie de copt cu faina si intindem doua foi , aceleasi dimensiuni ;
Cu o furculita intepam usor primul blat peste care turnam compozitia de mar peste care punem a doua foaie , intelepam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 35 de minute.
Dupa cele 30 de minute facem testul scobitorii ,daca nu se lipeste nimic de ea inseamna ca aluatul este facut,asadar prajitura este gata!