Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete / Aperitive / Garnituri

Briose cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Spanacul decongelat se stoarce de lichidul obtinut, se toaca marunt se amesteca cu ouale, branza de vaci, telemeaua rasa, faina si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se iau cu lingura din compzitie si se umplu formele de briose. Se acopera cu o felie de cascaval si se dau la cuptorul...

Sandwich cald

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2012

Feliiile de paine se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de pergament,  se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute. Se scot, se freaca cu usturoi, se stropesc cu ketchup, se aseaza cate o felie de sunca, una de cascaval pe fiecare felie de...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2012

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari. Dupa ce s-au fiert cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se pregateste un vas...

Floricele cu mac

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2012

Se cerne faina in vasul de la masina de paine, se adauga laptele cald, ouale, smantana, drojdia, margarina si se programeaza "masinaria" la programul de aluat. Dupa cca. 90 de minute se scoate aluatul, se pune pe masa de lucru presarata cu faina, sa intinde cu "sucitorul" si...

Tartine cu icre negre de capelin si somon fume

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2012

Bagheta se taie felii subtiri, se pun intr-o tava, tapetata cu foaie de pergament, la copt, in cuptorul, preincins, pentru cca. 5 minute. Se scot tartinele se ung cu unt, se aseaza felii mici de somon si cateva icre negre. Se servesc acompaniate de sampanie bine racita!!!

Omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2012

Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, rozmarin si se lasa la prajit, in tigaia dubleta, pana se inmoaie. Ouale se bat energic si se rastoarna peste ciuperci. Omleta se lasa la prajit pana se rumeneste,la foc potrivit, cca. 5...

Aperitive specifice mesei de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2011

Carnatii si caltabosii se prajesc in cuptor cca. 15 minute. Apoi se taie bucatele de cca. 5 cm. Mezelurile afumate se feliaza si se aseaza intercalat. Se servesc cu paine proaspata de casa, castraveti murati sau hrea dupa gustul fiecaruia! Craciun fericit si linistit!

Tarta de carne si bucati de pui!

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2011

Ceapa verde se curata si se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga carnea tocata, se lasa cca. 10 minute la foc mediu. Se ia de pe foc, se adauga fasiile de pui, ouale si grisul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul, se asezoneaza de boia dulce de ardei, sare si piper....

Ciuperci umplute cu carnati de bere!

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2011

Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior  putin ulei de masline . Se presara  sare  si  cimbru  si se introduc in cuptor cca. 10 minute la 200 grade. Se scot ciupercutele de la cuptor, se pune cate un...

Foietaj cu salam si ketchup

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2011

Foietajul se taie in doua, asta daca nu este deja gata portionat! Se unge prima foaie cu ketchup, se aseaza feliile de salam. Se acopera cu a doua foaie de foietaj, se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Se iau bucatile se rasucesc usor si se aseaza in tava tapetata cu...

Pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2011

Drojdia se dizolvă în puţin lapte, zahăr şi făină şi se lasă să crească. Se adaugă apoi restul de lapte şi făină, se frământă pane devine un aluat elastic şi se lasă la dospit o oră. Jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu untură, sare...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2011

Ceapa verde se curăţă, se taie mărunt, şunca se taie cubuleţe, caşcavaul se dă pe răzătoarea mare, ciupercile se decongelează, se amestecă şi se pun la călit în ulei, până se înmoaie. În amestecul obţinut se adaugă, făina, praful de copt,...

Placinta rulata cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2011

Spanacul se spala, se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Spanacul se strecoara, se toaca marunt, si se adauga la ceapa calita. Se mai calesc impreuna cca. 5 minute, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa cca 5 minute....

Betisoare crocante de sparanghel cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2011

Se scoate sparanghelul din conserva de apa. Se inveleste fiecare bucata cu prosciutto si se aseaza intr/un vas rezistent la caldura. Se stropeste cu putin ulei de masline si se rade putin cascaval deasupra. Vasul cu spranghelul astefel pregatit se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca. 10...

Cartofi taranesti!

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2011

Cartofii se curata si taie ca pentru prajit. Se stropesc cu ulei, se asezoneza cu sare si piper. Se  pun in tava si se dau la cuptor ptr cca. 20 de minute. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in putin ulei. Baconul se taie bucatele  marunte si se adauga la...

Gratin de conopida

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2011

Conopida se desface in buchetele si pune la fiert in apa clocotita. Nu trebuie sa fiarba prea mult, sa fie crocanta. Se pregateste vasul de gratin, se tapeteaza cu unt si pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida. Se bat ouale cu smantana si se toarna peste conopida. Se presara cascavalul...

Oua de pasti altfel!!!

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2011

Ouale se golesc de continut. Se spala si se pun la scurs si uscat. Intre timp se fierb legumele mexicane, se amesteca cu bucatele de muschi file. Se umplu cojile de oua cu legumele si suca. Gelatina se prepara conform instructiunilor si se toarna peste amestecul din coaja de oua. Se pun la rece...

Oua vopsite ecologic

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Se spala ouale cu apa si detergent de vase. Se limpezesc bine. Se aseaza firele de verdeata pe ou si se pun in dres. Se leaga bine si se pun intr/un vas cu apa rece. Se pun la fiert, se adauga 2 linguri de otet si se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba, dupa ce a inceput apa sa fiarba. Se scot...

Omleta Panacris

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2011

Cartofii se curata si se taie pentru prajit. (De obicei raman de vineri, cativa cartofi prajiti si ii folosesc la omleta). Ceapa se curata, se taie felii subţiri si se pune la prajit in ulei. Cand ceapa s-a facut translucida, se adauga cartofii prajiti si sunculita taiata marunt. Intre timp se...

Pate de maruntaie de pasare

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2011

Se fierb ouale in apa sarata cca. 3 minute. (Eu am folosit aparatul de fiert oua!!!!!) Maruntaiele de pasare se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr/un pic de unt si apa. Dupa ce au fiert ouale se curata de coaja si se scot galbenusurile....

Placinta invartita cu branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2011

Se lasa foile la decongelat. Intre timp se prepara umplutura. Branza de vaci se scurge (daca are un pic de zer), se adauga smantana, telemeaua rasa si 2 oua. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se presara grisul si se asezoneza de sare daca mai e nevoie. Se ung foile de placinta cu margarina...

Placinta de carne cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2011

Margarina se topeste pana devine lichida, se adauga faina, sarea si smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic. Se pune la frigider cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie fideluta si se caleste in putin ulei si apa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si...

Tort aperitiv din clatite

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2011

Din faina, oua, sare si apa minerala se prepara un aluat de clatite. In aceasta compozitie se adauga piureul de urzici ( sau spanac). Se lasa la rece cca. 10 minute ca sa se odihneasca aluatul. Se fac clatite mai grosute din aluatul obtinut (cca. 10 bucati). Dupa ce ati copt clatitele incepeti...

Pogacele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2011

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele. Se pune pe fiecare patratea cate o bucata de telemea. Se inchide...

Ciuperci umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2011

Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior  putin ulei de masline sau putina margarina. Se presara sare si cimbru si se introduc in cuptor cca. 10 minute la 200 grade. Intre timp se taie bacon-ul cubulete si cascavalul feliute....

Afisate 181 - 205 din 205 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]