Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, iaurtul si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5...

Oua de prepelita cu sos de mustar

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, smantana de gatit si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu...

Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2012

Toate felurile de branza, iaurtul,  galbenusurile, uleiul de masline si mararul tocat marunt, se pun intr-un bol, se adauga si se amesteca energic pana se omogenizeaza  toate ingredientele. Se ung foile de placinta cu amestecul de branza si se ruleaza cate doua, asezandu-se intr-o...

Pate din ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2012

Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper,...

Galuste de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2012

Se fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga ouale, faina, se asezoneaza de sare si piper, si se framanta bine pana se inglobeaza toate ingredientele....

Cascaval Delaco pane

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2012

Cascavalul se taie felii mai groase cca. 2 cm. in patrate, dreptunghiuri sau triunghiuri, dupa preferinta fiecaruia. Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si 4-5 linguri de faina, amestecandu-se continuu ptr a nu se forma cocoloase. Bucatile de cascaval se trec printr-un strat de faina,...

Camembert pane cu dulceata de coacaze rosii

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2012

Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si faina, amestecandu-se ca sa nu se faca cocoloase, cat sa se obtina un aluat mai grosut, ca cel de clatite. Branza camembert se trece prin amestecul de oua, apoi prin pesmet si se pune  la prajit in ulei fierbinte sau la copt, intr-o tava...

Rulada cu smantana si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2012

Margarina se topeste pe aragaz impreuna cu laptele, se adauga făina deodata, se amestecă bine. Se fierbe ca o ciulama mai groasă. Se lasă să se răcorească şi după aceea se adaugă galbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în tava (de aragaz) unsă...

Strudel cu spanac si jambon

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Spanacul se curata, se spala si se poseaza in ulei de masline. Pe aluatul de foietaj dezghetat se aseaza fasiile de spanac, feliile de bacon, cascavalul Delaco razuit, apoi se ruleaza, se cresteaza pe alocuri, se unge cu ou batut, se presara sare iodata si seminte de in. Se pune la copt in...

Saleuri de urgenta

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Foietajul dezghetat, se taie fasii, se unge cu ou batut, se presara cascaval ras deasupra, se presara sare iodata si seminte de in. Se introduce tava in cuptorul preincins, cca. 15  minute la foc puternic, aproximativ 250 g. Pofta buna!:D 

Budinca cu dovlecei, morcovi si cartofi!

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Dovleceii, cartofii si morcovii se curata, se spala, apoi se rad fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se lasa cca. 5 minute, apoi se storc de zeama lasata. Intr/un castron, se pun legumele stoarse, ciupercile scurse de zeama si tocate marunt, telemeaua rasa, branzica cu smantana...

Rulouri de salata verde

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2012

Foile de salata se ung cu un strat de crema de branza, se aseaza o felie de parizer, se unge din nou cu crema de branza, apoi se pune o felie de branza topita, cate o felie de ou fiert, apoi se ruleaza usor. Se taie transversal si se servesc cu rosii proaspete. 

Saleuri cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2012

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, margarina, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu  sare  şi  piper . Cand s-a terminat programul, se...

Budinca de brocoli

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2012

Brocoli se desface buchetele si se fierbe pe baie de abur. Intr/un vas termorezistent, se aseaza buchetelele de brocoli, se presara deasupra branza sfaramata, parizerul taiat fasii. Ouale se bat energic cu smantana, apoi se rastoarna deasupra compozitiei de brocoli, branza si parizer, se presara...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Se lasa foile la decongelat. Intre timp se prepara umplutura. Branza de vaci se scurge (daca are un pic de zer), se adauga smantana, telemeaua rasa si 2 oua. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se presara grisul si se asezoneza de sare daca mai e nevoie. Se ung foile de placinta cu margarina...

Salata cu carne de vitel, cartofi, morcovi, castraveti si gogosari

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Carnea se fierbe in apa cu putina sare cca. 40 de minute. Intre timp se curata morcovii si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce s/au fiert toate, cartofii se curata de coaja si se toaca marunt. Carnea, morcovii, castravetii si gogosarii...

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune la prajit in  ulei de floarea soarelui. Cartofii dupa ce au fiert, se curata de coaja, se taie rondele si se aseaza intr/o tava termorezistenta. Deasupra...

Vinete umplute

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2012

Vinetele se spala si se taie in doua. Se sareaza si se lasa cca. 10  minute. Se incinge uleiul si se prajesc vinetele pe ambele parti. Se scot se pun intr/o strecuratoare si se lasa la scurs. Se scobeste miezul, care se amesteca cu carnea tocata, orezul si ceapa tocata marunt, care se calesc...

Traistute cu salam sal-crud si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2012

Din apa, faina, sare, zahar, margarina si drojide am pregatit un aluat dospit (de fapt Maricica, masina de framantat paine, la pregatit, eu doar am alimenatat-o cu ingredientele necesare, am programat-o si am apasat pe buton:D). Dupa ce s-a framantat si dospit aluatul (90 de minute), l/am intins,...

Ardei umpluti cu pasta de branza!

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2012

Branza dulce de vaci se scurge de apa, se amesteca cu telemeaua rasa fin, smantana, untul moale si mararul tocat marunt. Se potriveste gustul de sare daca e nevoie. Intre timp se curata ardeii de cotor si seminte si dupa dorinta se taie pe lung sau se lasa intregi. Se umplu ardeii cu pasta de...

Lipie cu muschiulet de porc la gratar

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2012

Muschiuletul se taie bucatele si se prajeste la gratar. Salata, ceapa, usutoriul se curata, se spala si se toaca marunt. Se face un sos vinegreta si se amesteca cu salata. Lipia se incalzeste usor in microunde sau intr/o tigaie fara ulei. Pe o farfurie se monteaza lipia astfel. Se unge lipia cu...

Placinta cu miez de lapte, ceapa si usturoi verde

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2012

Se impart in doua foile. Intr/o tava de cuptor se pun foile unse intre ele cu margarina, una cate una, miezul de lapte si telemeaua se taie bucatele si se imprastie pe toata suprafata. Ceapa, usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt si se imprastie peste branzica.  Ouale se bat energic...

Miez de lapte in chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2012

Carnea se amesteca energic cu ouale, faina, pesmetul, sarea aromata, boia de ardei dulce, ceapa verde tocata marunt. Miezul de lapte de la Delaco se imbraca cu compozitia de carne, se formeaza bilute, care se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara putin ulei peste chiftelute...

Miez de lapte cu jambon si ridichi

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2012

Pe o farfurie se aseaza "artistic" jambonul, miezul de lapte, ridichea taiata ca si o floare, se stropeste cu ulei de masline si se presara patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

Oua umplute cu ficat de iepure

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2012

Ouale se fierb in apa rece, cca. 6 minute dupa ce a incept sa clocoteasca apa. Se scot din apa fierbinte si se trec in apa rece. Intre timp se fierbe ficatul de iepure apa cu putina sare. Se decojesc ouale, sa taie pe transversal in doua. Galbenusul fiert se paseaza cu furculita, se adauga...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2012

Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune jumatate din compozitie, peste care se pun ouale fierte intregi si deasupra cealalta jumatate din...

Rulada cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2012

Margarina se topeste pe aragaz impreuna cu laptele, se adauga făina deodata, se amestecă bine. Se fierbe ca o ciulama mai groasă. Se lasă să se răcorească şi după aceea se adaugă galbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în tava (de aragaz) unsă şi...

Omleta cu marar si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2012

Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se pune la prajit in ulei de masline, cat sa se inmoaie, sa nu se arda. Intre timp ouale, se bat intr/un castron mai adanc, se adauga mararul spalat, taitat cu foarfeca pentru verdeturi:D,(cine nu are o asemenea ustensila, pur si simplu il poate taia cu...

Chiftele de cartofi cu telemea de oaie

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2012

Cartofii se curata de coaja si se rad marunt. Se adauga telemeaua rasa, ouale, faina si se asezoneaza dupa gust cu sare, boia de ardei dulce sau iute si piper. Se framanta bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se ia cate o lingura din compozitie si se pune la prajit in uleiul incins. Se...

Chiftele la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2012

 Carnea se amesteca cu ouale, sarea, piperul, boiaua de ardei, cartoful curatat de coaja si ras marunt,  pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se formeaza chiftele care se aseaza in tava, tapetata cu foaie de pergament si se coc la cuptor cca. 20 de minute. Se servesc cu piure...

Afisate 151 - 180 din 205 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]